Gazdaság

2017.03.22. 08:48

Pár ezer forintért már repülhetünk - mi a titka az olcsó jegyeknek?

Az elmúlt években megnőtt a fapados légitársaságok száma, sokan mégis idegenkednek az olcsó jegyáraktól. Pedig nem a biztosságon spórolnak a cégek.

A legfrissebb adatok szerint 35 ország, és 100-nál is több repülőtér érhető el közvetlen fapados járattal Budapestről. - írja a penzcentrum.hu.

De hogy lehet, hogy ilyen olcsón tudunk repülni? Mi a titok, mit tudnak a diszkont légitársaságok?

Sok az új gép

A fapados légitársaságok általában új, alig néhány éves repülőgépeket használnak. Ezeknek jobb a fogyasztása, mint régebbi társaiknak, jobb a helykihasználtságuk - tehát több ülés fér el rajtuk -, alacsonyabb a szervizköltségük - tehát olcsóbb fenntartani őket.

A kisebb repterekre mennek

A legtöbb európai nagyvárosnak nem csak egy, hanem akár 2-3 repülőtere is van. Ezek sok esetben távolabb vannak a városközponttól (így számolnunk kell ezzel az útiköltséggel is), viszont olcsóbbak a légitársaságok számára. Arra is érdemes figyelni, hogy sok diszkont járat a kora reggeli, vagy késő esti órákban indul.

Kevés a kényelem

Aki utazott már diszkont légitársasággal, tudja, hogy alig van olyan ülőhely - jellemzően a drágább business osztályok -, ahol igazán kényelmesen lehet utazni. Szűkös székek, kevés hely a lábnak, nem dönthető háttámla: általában ez az ára az olcsóságnak. Fontos hozzátenni, hogy a legtöbb desztináció Budapestről maximum 3 órányi utazásra van, így nem kell sokáig bírnunk a kényelmetlenségeket. Sok gépen zsebek sincsenek a háttámlákon - így a takarítás is gyorsabb.

A cikk folytatását a Pénzcentrum oldalán olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!