Gazdaság

2017.07.19. 17:25

Szállodával bővült a Konzum portfóliója

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t.

Mediaworks

Az Ausztriában bejegyzett társaság tulajdonában van a négycsillagos, 91 szobás Hotel Relax Resort Kreischberg wellness hotel, illetve a hozzá tartozó telekingatlan is. A tranzakció értéke meghaladja a 4,1 milliárd forintot. A 2008-ban épített, 91 szobás, négycsillagos Hotel Relax Resort a kreischbergi sípályák központjában fekszik. Ezzel az ügylettel a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelően szervezi át az érdekeltségeit is. A Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat. Az üzletrész értékesítése az Opimusnak egyszeri rendkívüli 1 milliárd forintot meghaladó nyereséget hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!