Gazdaság

2015.07.28. 14:17

Újabb forintosítás - segítene a kormány

Budapest - A kormány szándéka, hogy segítsen a gépjármű-devizahiteleseknek, valamint a fogyasztási hiteleseknek, és ennek során az önkéntesség, illetve az ösztönzés kiemelt fontosságú lesz - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára Budapesten.

A minisztérium már elkészítette az erre vonatkozó javaslatát. A részleteket később ismertetik, ugyanakkor a lízingszerződésekre is kiterjed majd a jogszabály. Tállai András az autó- és fogyasztási hitelesekkel kapcsolatban elmondta: 200 ezer embert, szerződést érint ez a probléma, a szóban forgó hitel nagysága pedig meghaladja a 300 milliárd forintot. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy amikor a jelzáloghitelek forintosításakor a bankok többsége az autóhiteleseknek is felajánlotta a forintosítást, az ügyfelek jelentős része nem élt ezzel. Úgy vélte, ezért fontos ennek a lépésnek az ösztönzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!