Gazdaság

2008.10.01. 02:28

Újabb százmilliók a kanizsai TISZK-nek

Nagykanizsa (pa) - A legutóbbi 315 millió forintos támogatás után most 620 millió forintot nyert a város a Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) kialakítására. Ez azt is jelenti, hogy jövőre indulhat az oktatóbázis építése és az eszközök beszerzése.

Sámel József

Merksz Andor, a közelmúltban létrehozott Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a korábbi 315 millió forint elsősorban a szervezeti struktúra kialakítását, a nonprofit társaság létrehozását, működtetését szolgálta, míg a mostani 620 millió forint az infrastruktúra kialakítását célozza.

- A 620 millió forintból többek közt egy ezer négyzetméteres oktatóbázist alakítunk ki az Erdész utcai telephelyen - említette Merksz Andor. - Az épületben a kiemelt szakmacsoportok igényeihez igazodva alakítjuk ki az infrastruktúrát. A környezetvédelem és vízgazdálkodáshoz kapcsolódóan például egy laboratórium és szaktanterem kerül kialakításra, míg a gépészethez egy mérő- és anyagvizsgáló labor, valamint egy többfunkciós tervezőplatform is beszerzésre kerül. A vendéglátás és idegenforgalom szakmacsoport számára egy taniroda kerül kialakításra. Mindezek mellett egy multifunkcionális informatikatermet, illetve a pályaorientációt segítő részleget is tervbe vettünk. Mivel a TISZK a felnőttképzésben is érdekelt, ezért a Cserháti Sándor SZKI kollégiumának egyik emeletét is felújítjuk, hogy a képzésekre jelentkezőknek szállást is tudjunk biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!