Gazdaság

2015.10.01. 13:33

Várhatóan 75 ezer új autó talál gazdára idén

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének év eleji prognózisa szerint várhatóan 75 ezer új személygépjárművet helyeznek forgalomba idén az országban.

Hajdu Péter

Az MGE tájékoztatta lapunkat a szeptemberi és az év eddigi részében történt új forgalomba helyezésekről. Ezek szerint szeptemberben 6270 személygépjárművet helyeztek forgalomba, év elejétől pedig 55.302-t. Az egyesület elemzése szerint a személygépkocsik piaci növekedésének lassulása szeptemberben megfordult, és az értékesítés újra emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva. Úgy látják, az előrejelzettek szerint teljesülhet az év eleji prognózis. Ehhez az kell, hogy folytatódjon a magánvásárlók visszatérése a piacra és a vállalati gépjárművek cseréje is. A felmérés szerint ugyanis a magánvásárlók jelenleg inkább a használtautó kínálatból elégítik ki igényeiket. Habár a szakértők szerint az is valószínűsíthető, hogy a céges vásárlások egy része is (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magánvásárlásnak tekinthető, csupán az áfa visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és finanszírozásba. Az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, ami az autópark öregedésének folytatódását eredményezi, tájékoztat az MGE.

Címkék#Autópiac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!