Gazdaság

2016.12.27. 14:03

Veszélyben a Georgikon?

Keszthely –A Georgikon autonómiája elveszne, szakok szűnnének meg, ha a kormányzati terv szerint létrehozandó gödöllői agrártudományi szuperegyetemhez kerülne – mondta Molnár Tibor, az Együtt elnökségi tagja, választókerületi elnök.

Keszey Ágnes

A politikus „Veszélyben a Georgikon” című sajtótájékoztatóján kifejtette: oktatók munkahelye szűnik meg, lecsökken a hallgatói létszám, egy önálló agrártudományi egyetem létrehozásával.

– A kormányzati tervezet kitér a párhuzamosságok megszüntetésére. Ha Gödöllőn indul egy szak, nem valószínű, hogy azt fogják engedni máshol vidéken. A Georgikon Európa legrégebbi rendszeresen működő mezőgazdasági felsőfokú tanintézete, nemzetközileg elismert kutatások folynak. Félre kell tenni a politikai ellentéteket és meg kell mutatni a város vezetőinek és képviselőjének, hogy milyen lobbierőt képviselnek, hogy Keszthelyen, Zalában megmaradhasson – mondta Molnár Tibor.

A politikus szerint cél, hogy a Georgikon a jelenlegi struktúrában működjön, a Pannon Egyetemhez tartozva. Kérdésünkre elmondta: ha a nemzeti agrártudományi egyetem létrejön, s mégis ehhez kerülne, fontos, hogy akkor is maradhasson önálló kar, megőrizve autonómiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!