A gazdasági területeken vezető cégek szakemberei tartottak előadásokat

2017. március 02., 20:55 szerző: Arany Gábor fotós: Arany Gábor
komment
Zalaegerszeg - A legmodernebb technológiákkal és technikai eszközökkel volt módjuk ismerkedni csütörtökön a diákoknak a megyeszékhelyi Széchenyi-középiskolában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- A műszaki informatika, építészet, villamosság és az épületgépészet területén vezető cégektől érkeztek az előadók, hogy a legújabb anyagokról, eszközökről, módszerekről szóló ismereteiket megosszák a tanulóinkkal - foglalta össze a két évtizednél régebbi hagyományra visszatekintő műszaki napjuk lényegét Némethyné Lövey Zsuzsanna intézményvezető.

A Széchenyi Szakgimnázium és Szakközépiskola jelenleg 445 nappali és esti tagozatos diák okításáról gondoskodik. Tanulóik képesek az építészet minden területén helyt állni, vagy ahogy Péter Imre szakmai intézményvezető-helyettes megfogalmazta: felépítik a korszerű házat és intelligens technikai eszközökkel is felszerelik.

- Legfontosabb, hogy a diákok megerősítést kapnak, hogy amit az iskolában tanulnak az a termelésben is megtalálható - mondta Péter Imre. - Ezért minden tanulónk részt vesz ezen a napon, azokat is behívtuk, akik ma külső gyakorlati képzésen lettek volna - tette hozzá. Mint elmondta, a szakmai munkaközösség választotta ki az előadókat, tekintettel arra, hogy az adott területen milyen fejlesztés történt, illetve mi várható.

Az épületgépész szakos 10. A osztályos Bölcz Dávid, Filó Dániel, Szollár Zsombor, Kaszás Dávid (b-j) előtt Bolbás Gábor területi képviselő mutatta be a műanyagcső-hegesztő berendezést Fotó: Arany Gábor

Példaként a klímatechnológiát említette, hiszen ma már a hűtésre ugyanolyan hangsúlyt fektetnek, mint a fűtésre. Kevés az az átmeneti idő, amikor valamelyik rendszer ne működne az épületekben. Ennek fontosságát felismerve az ország vezető cége bemutató teret alakít ki az iskolai műhelyben, szolgálva ezzel a diákok, illetve külső szakemberek képzését. Egyre több speciális szerszámot is használnak a szakmában, ezekről is szóltak az előadások, tette hozzá Péter Imre.

- Sokféle újdonságot mutattak be és láttunk ismerős berendezést is, a műanyagcső-hegesztővel például már dolgoztunk - mondták kérdésünkre a 10. A osztályos diákok, akik az épületgépészetben használatos eszközökről szóló előadáson vettek részt. Az érdekességek közül még a hőszivattyúkról és a megújuló energiákról tartott ismertetőt emelték ki a fiatalok.

Arany Gábor

2017. március 02., 20:55 szerző: Arany Gábor fotós: Arany Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...