Gellénháza

2015.09.20. 17:13

Játékos versengések Gellénházán

Gellénháza - Szegény gellénháziakra rájár a rúd, nyáron a falunapjukra, szombaton délután az őszköszöntő szüreti vigasságukra csapott le a jégesővel érkezett heves zivatar. No, de nem akármilyen fából faragták az olajos múltú település szeszélyes időjáráson edzett lakót, a vihar idejére behurcolkodtak a művelődési ház menedékébe és juszt is megtartották a rendezvényeiket.

Fincza Zsuzsa

- Még szerencse, hogy az idén úgy döntöttünk, hogy szakítunk a hagyományokkal, és amolyan parasztolimpia formában vidám vetélkedésre, ügyességi játékokra invitáltuk a település apraját és nagyját - így Vugrinecz József polgármester. - Bár a nagyobb teret igénylő erőpróbákat el kellett halasztanunk no, de ami késik, az nem múlik, majd bepótoljuk. A többit viszont meg tudtuk tartani, s mondhatom, a benevezett 11 csapat kitűnően érezte magát.

Kovács Krisztián boldogan öleli díjazott alkotását. Hagyománya van a madárijesztők szépségversenyének

A egyik legnépszerűbb próbának a pálinkaszimatolás bizonyult szagról kellett felismerni a pálinkafajtákat. Cseman István, a zsűri elnöke elárulta, ez száz százalékosan senkinek sem sikerült. A szőlőszépségversenyen a képzeletbeli koronát Lóránt Ferencné hatalmas fürtű fehér delawarejának ítélték oda. A legzamatosabb szőlő termelőjének viszont Soós Lajost választották.

Gellénházán nem csak a lányoknak és a szőlőknek, hanem a madárijesztőknek is szokás szépségversenyt rendezni s ezúttal a gyerekeket is bevonták a játékba. A legnőiesebb kányariogatót a Galagonya Citerazenekar fabrikálta, az óvodások alkotásai két díjat is kaptak, nem csoda, hogy a szülők kiérdemelték a paraszti ügyességi játékok Legügyesebb csapata megtisztelő címet. A leggyorsabb társaságnak a falu Terepjáró Egyesülete bizonyult.

A vetélkedők mellett más örömteli eseményben is részük volt a gellénháziaknak: Nagy Péter, a község plébánosa megszentelte a civil szervezetek pályázaton nyert két járművét: a polgárőrök terepjáróját és a népdalkör kisbuszát. Egy másik helyi civil szervezet, a hőlégballonos egyesület, Juhász Zoltán vezetésével a gyerkőcök szórakoztatásáról gondoskodott.

Zenés műsorokat is élvezhetett a nagyérdemű, s vacsorázni sem kellett senkinek hazamennie, az önkormányzat mindenkit megvendégelt egy jó csajka gulyással amit aztán, az időjárással kötött kompromisszumnak köszönhetően utcabálon táncolhattak le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!