Gelse

2016.12.23. 10:30

Tobozból minimanó, tormásüvegből teamécses

Gelse – Olvasnivalók helyett ezúttal ollót, színes ceruzát, ragasztót vett kézbe az a több tucatnyi lurkó, akik a község bibliotékájában minap tartott kézműves foglalkozáson szorgoskodtak.

Szabó Zsófia

Az iskolai téli szünet beköszöntét a dél-zalai településen nem csak az utolsó csengőszó jelzi, hanem az a karácsonyváró program is, amit immár tíz esztendeje a falu aprajának rendeznek a Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban.

A szervezők, Jakabfiné Bársony Judit könyvtáros és Kerek Gyöngyi védőnő, gondoskodtak arról, hogy a nebulók ne unatkozzanak a foglalkozáson.

Az ügyeskezű gyerekek - Friskó Martin, Vigh Emma, Balogh Lara, Bohn Boglárka, Pintér Alexa, Bécs Kamilla, Rosalie Emmett, Gergelics Zsolt, Jánosi Gergő, Liess Máté, Deres László, Friskó László, Petrics Noémi, Jánosi András, Csanádi Márk, Bakonyi Nikoletta, Horváth Bence és Horváth Zoé - büszkén mutatják azokat az ajándékokat, amiket maguk ragasztottak, festettek a foglalkozáson  Fotó: Jakabfiné Bársony Judit

- Háztartási hulladékokból és tobozokból készítenek apró ajándékokat és karácsonyfadíszeket a gyermekek– árulta el Jakabfiné Bársony Judit. - A „feladat” megmozgatja a fantáziájukat – tette hozzá – idén is ötletes tárgyakat fabrikálnak.

Teásdobozból ajándéktartó, WC-papír gurigából hóember, tormásüvegből mécsestartó – az apróságok kitettek magukért.

A negyedik osztályos Liess Máté gipszformából gyártott függeléket, ami a fenyőfát ékesíti majd. Emellett más dísszel is „előrukkolt” a kissrác.

- Tobozból csináltam minimanót – mutatta a figurát Máté. – Ráragasztottam egy filc-gombócot, amit kidíszítettem és máris elkészült a dísz – így a fiúcska.

Balogh Lara és Liess Máté üdvözlőlapokat készít Fotó: Jakabfiné Bársony Judit

A négyéves Vigh Emma viszont már nem volt ilyen bőbeszédű, mivel nagyon lefoglalta az a képeslap, amellyel az anyukájának szeretne örömet szerezni. A kislány nagymamájával, Vigh Györgynével érkezett a programra.

- Sok felnőtt is szívesen veszt részt a kézműves foglalkozáson – mondta Vighné Katalin, a többi anyukával egyetértésben. – Amellett, hogy közösen hangolódunk az ünnepre, a gyerekeknek is segédkezünk az ajándékkészítésben. Bár olyannyira ügyesek, hogy az anyai, nagyanyai segítség nélkül is boldogulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!