Gosztola

2015.07.26. 14:57

Már nincs kihalásra ítélve Gosztola

Gosztola - A szórakoztató programok mellett fát is ültettek a falu legkisebb lakójának vasárnap a falunapon.

Korosa Titanilla

Délelőtt szentmisével kezdődött, majd délután főként gyermekprogramokkal folytatódott a rendezvény.

- Mintegy tíz évvel ezelőtt összesen nem éltek itt húszan - mondta Balogh Ferenc polgármester. Mára hatvanötven vagyunk, ami a szép környezetnek, az idegenforgalom adta lehetőségeknek és a fejlődésnek köszönhető. Az elmúlt években több gyermek is született, így az egykor kihalásra ítélt falu egyre inkább benépesedik. 2011 óta hagyomány nálunk, hogy a falu legifjabb lakójának fát ültetünk a Csordás kertben, azóta minden évben bővült eggyel a számuk. Ez alkalommal a hetedik fát helyeztük el a kertben, de lassan egy újabbnak is lesz gazdája, hiszen néhány hónap múlva újabb kisgyermek születik.

A faültetésre minden alkalommal a falunapon kerül sor, ezzel is szeretnék erősíteni a fiatalok kötődését a településhez.

A programot külön gyermektematika alapján szervezték meg, a kézműves vásár mellett a falu főterén ugrálóvár és arcfestés várta a kisebbeket, a gyerekbolhapiacon játékokat cserélhettek egymás között. A színpadon a Zene-bona Társulat, majd Mutyi bohóc interaktív műsora szórakoztatta a közönséget. A továbbiakban a budapesti Operettszínház művészei, majd az ismert énekesnő Lola lépett színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!