Gutorfölde

2015.08.20. 19:20

Konyhakertek versenyével indult az ünnepi hétvége Gutorföldén

Gutorfölde - Az ország legszebb konyhakertje címért indulók kiállítása mellett számos szórakoztató programmal várták csütörtökön a település lakóit.

Kósa Róbert

Az ünnepi hétvége kapcsán több napos programsorozattal készültek a településen, amely csütörtökön délelőtt az ország legszebb konyhakertje címért induló helyi nevezők kiállításával vette kezdetét.

A település legszebb kertjeit bemutató kiállítással kezdődött a hétvégi programsorozat. A képen: Fercsák Lászlóné, az országos konyhakert verseny helyi koordinátora és Novotnik Mihály, az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke (Fotó: Kósa Róbert)

– Hét évvel ezelőtt csatlakoztunk a „Magyarország Legszebb Konyhakertje” versenyhez és azóta évről évre kiváló eredményekkel tértünk haza. Az idén tizenhárom kert az önkormányzat és kilenc további kert az Együtt Gutorföldéért Egyesület nevében indult a megmérettetésen. A mai program részeként rendezett kiállításon ezen kertekben termett különlegességeket mutatjuk be, melyek közül kiemelném a helyi óvodások csodaszép standját – tájékoztatott Fercsák Lászlóné, a verseny helyi koordinátora.

Az ünnepnapi program részeként kora délután testvér-települési megállapodást írt alá Nyakas István polgármester és dr. Üregi József, a szlovákiai Nagyudvarnok polgármestere a két község jövőbeni közös gazdasági és kulturális együttműködésének céljából.

A csütörtöki programok a késő délutáni órákban kulturális műsorral, labdarúgó-mérkőzéssel folytatódtak, majd a nap utcabállal és tűzijátékkal zárult.

A hétvége további programjai szombaton este kezdődnek, ahol motoros felvonulásra, dirt, triál bemutatóra és esti rock koncertekre várják az érdeklődőket, vasárnap pedig labdarúgó-mérkőzéseket tartanak a település sportpályáján.

Címkék#Gutorfölde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!