Gyenesdiás

2016.12.20. 20:45

Közösen és elmélyülten

Gyenesdiás - Régi hagyományt követve él a Szállást keres a Szent Család lelkigyakorlat szokása a településen. Szombat este az ebben résztvevő családok gyűltek össze a Községházán.

Keszey Ágnes

A karácsonyt megelőző kilenc napon kilenc család minden este másikuknál gyűlik össze közös imára, s közben köztük vándorol a Szent Családot ábrázoló kép. Hársfalvi Györgyné, a klubkönytár munkatársa érdeklődésünkre felidézte: a településen már másfél évtizede él e régi szokás, s néhány éve hagyomány, hogy a résztvevők a Községházán közösen imádkoznak.

Gál Lajos és családja a Községházán tartott lelkigyakorlaton
Fotó: Keszey Ágnes

Mint elmondta: Gyenesdiáson két, bokornak nevezett, kilenc-kilenc családot tömörítő csoport jár egymáshoz, s rajtuk kívül két keszthelyi bokor is részt vett a gyenesdiási közös lelkigyakorlaton, melynek ezúttal a polgármester és családja volt a házigazdája.

- Több mint tíz éve körbejár egy vándor Biblia is családoknál. Ez is erősíti a keresztény kapcsolatokat, a közösséget - mondta Gál Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!