Gyenesdiás

2015.08.02. 12:21

Látványos és hatalmas erőt igénylő versenyszámokat láthatott a közönség Gyenesdiáson

Gyenesdiás - Betonkofferrel sétáltak, hatalmas gumit gurítottak és autót is megemeltek az Erős emberek versenyén indulók.

Keszey Ágnes

Öt versenyszámban küzdöttek meg a súlyokkal, egymással és önmagukkal a résztvevők a negyedik alkalommal megrendezett Erős emberek versenyén.

– Volt Apolló nyomás: ebben a versenyszámban egy két végén súlyokat – összesen 70 kilónyit – tartalmazó rudat kell kinyomni fej fölött minél többször. Utána egy 350 kilogrammos gumit kellett hatszor időre megforgatni. Aztán egy 100 kilogrammos betonkoffert kellet cipelni, meghatározott távolságra. Volt egy összetett feladat: egy 90 kilós kovácsüllőt, egy 85 kilós homokzsákot, egy teli söröshordót kellett elvinni 15 méterre, ezeket kellett felrakni, majd visszasétálni egy 100 kilós farönkkel. Végezetül minél többszöri ismétléssel egy autót kellett felhúzni, melyben két utas ült, így körülbelül 220 kilót kellett megemelni – idézte Tarr István főszervező, aki maga is versengett.

Nem csak szervezte, meg is nyerte a versenyt. Képünkön Tarr István. Fotó: Keszey Ágnes

Tizenegyen mérték össze erejüket, volt két versenyző – egy testépítő és egy erőemelő – is, akik világbajnokságon 11. és 12. helyen végeztek

Míg az eredmények összesítése megtörtént, a főszervező kiemelte: ebben a versenyben az a szép, hogy az indulók drukkolnak egymásnak, a közönségnek pedig látványos és szórakoztató programot kínálnak.

Az eredményhirdetésen aztán kiderült: Tarr István nem csak szervező, hanem ő lett verseny legerősebb embere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!