Gyenesdiás

2017.06.20. 12:20

Ősszel már rúghatják a labdát a nagyméretű műfüves pályán

Nagyméretű műfüves pálya kialakítása kezdődött meg a településen. A Gyenesdiási Kinizsi SK sportcentruma területén szeptemberre fejeződnek be a munkálatok.

Keszey Ágnes

Erről tartott keddi sajtótájékoztatóján Gál Lajos polgármester elmondta: a 38.5 millió forint összegű társasági adó támogatás mellé az önkormányzat közel 8 millió forintot biztosít. Az így összesen 46 millió forint összegű fejlesztésben a 4500 négyzetméteres (90×50 méter) pálya több mint 30 millió forint ráfordítással készül el, a fennmaradó forrást utánpótlás-nevelésre, anyagok és eszközök beszerzésére fordítják.

A kivitelező cég képviseletében ifj. Kozma Sándor igazgató elmondta: megkezdték a kialakítást, a pálya augusztus végére elejére készül el.

Mosdósi Attila, helyi sportegyesületi elnök hozzátette: a műfüvet ingyenesen kapták meg az Illés Sportakadémiától. A Gyenesdiáson felhasználandó – jó minőségű – 90 tekercsnyi felület korábban a szombathelyi futballpályát fedte.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a településen az iskola mellett van egy kis műfüves, a most épülő szomszédságában pedig egy centerpálya is – ez és kiszolgáló infrastruktúrája megújult a közelmúltban és lelátó is épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!