Játékosan, vidáman természetről, vízről a Zöld heteken

2017. április 19., 14:55 szerző: Keszey Ágnes
komment
Gyenesdiás – Vetélkedőkkel, előadásokkal, játékokkal tarkított ez és a jövő hét az óvodában szerdán kezdődött a Zöld hetek programsorozat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Föld napja közeledtével közel két évtizede hagyományosan megrendezett esemény idei témája az éltető víz: A gyerekek előadást hallhatnak biztonságos strandolásról és fürdőzésről, az ezerarcú vízről, vizes élőhelyekre látogatnak, ahonnan palackpostával üzenhetnek, fizikai kísérleteket láthatnak, s számtalan vizes játék is várja őket. A Zöld heteket Gál Lajos polgármester nyitotta meg, kiemelve, hogy az óvoda mellett az iskolában, valamint a településen civil szervezetek szervezésével sok értékőrző, környezetvédelmi rendezvény valósul meg évről-évre.

A gyenesdiási óvodában nem csak a Zöld heteken, a mindennapokban is fontos a környezettudatos nevelés.

A nyitónapon hirdették ki a „Vízen, vízben, vízparton" rajzpályázat eredményét: első helyezett Petrik Gergely (nem volt jelen a rendezvényen), valamint a képünkön látható Jasek Hanna és Murányi Zoltán Fotó: A szerző

– Például ha az erdő, mező és vizes helyek a téma, akkor elmennek sétálni, megfigyelik, mi van a bokor alatt, mi szállt a virágra: lepke, hangya, méhecske. Ismerkednek jellegzetességeikkel. Matematikai tapasztalatokat szereznek: halmazok alakítása, elemek rendezése tulajdonságok szerint - megkülönböztetik a pillangókat és a virágokat. Kivágott formákat festenek. Verseket, meséket, dalokat hallhatnak, lepkékről, katicáról, természetről, táncos, mozgásos játékokon vesznek rész - sorolta a példákat Világos Csabáné intézményvezető.

A Zöld hetek ideje alatt az óvoda kirándulási célpontokat is ajánl a családoknak, hogy gyerekek és felnőttek együtt fedezzék fel a térség természeti értékeit és szépségeit.

Keszey Ágnes

2017. április 19., 14:55 szerző: Keszey Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...