A megye legolvasottabbjai

2017.12.28. 17:00

Ezeket a cikkeket olvastátok a legtöbben 2017-ben!

Lassan itt az év vége, így elérkezett az idő, hogy összesítsük 2017 legnépszerűbb híreit. Lássuk, melyek voltak azok a cikkek, amelyekre a legtöbben rákattintottak!

Rákos Bianka

2017-ben rengeteg közlekedési baleset, eltűnés, sőt néhány gyilkosság is történt a megyében, amelyek alaposan felkavarták a kedélyeket! Eredeti listánkból egyértelműen látszik, hogy ezek a rendőrségi hírek voltak azok, amelyekre a legtöbben rákattintottak, így kénytelenek voltunk szelektálni. Szerencsére azért akadt jó hír bőven, sőt rengeteg érdekes helyi személyt is megismerhettek az olvasók!

A lista összeállításánál a felsoroltakat is figyelembe vettük:

  • Kizárólag Zala megyei, vagy annak lakosságát érintő híreket válogattunk be.
  • Az archív cikkek is népszerűek voltak, így azt a hírt ami 2017 -nél régebbi volt, kihagytuk!
  • Balesetek, gyilkosságok, rendőrségi hírek nincsenek a listán (ha ezeket belevettük volna, csak ilyen cikkek szerepelnének az összeállításban)
  • Szavazásokat, például a Prima-díjat és a Gyermekmosolyt kivettük a felsorolásból
  • Most hónapokra lebontva megtekintheti, mikor mi tartotta lázban a zaol.hu olvasóit!

    JANUÁR

    A házi gyermekorvosok átlagéletkora 59 év, szakmai egyesületük becslése szerint tíz éven belül az ország jelentős részében veszélybe kerülhet a gyermekgyógyászati alapellátás.

    A kora reggeli enyhe időjárás után délelőtt heves esőzés után a déli órákban erős havazás kezdődött Zala megyében.

    Égő tiszta tekintet, kicsit szomorúnak tűnő szemek. Fiatal ember talpig feketében. Határozott kiállás, szelíd testtartás. Hatással van arra, aki látja.

    FEBRUÁR

    Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján többek között azt is bejelentette, hogy döntés született a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út nyomvonaláról.

    Nem könnyű azoknak akik ma reggel indultak munkába, akár autóval vagy gyalogosan.

    Ismét szénhidrogének, kőolaj és földgáz után kutathat Zalában a MOL Nyrt. A munkálatok hamarosan indulnak, s a kutatás akár 20 évig is eltarthat majd.

    MÁRCIUS

    Nem mindennapi esküvőt tartottak szombaton. Tűzoltó és rendőr fogadott egymásnak örök hűséget a város házasságkötő termében.

    Három évtizeddel ezelőtt az orvosi egyetemen még puszta kuriózumként tanították az endometriózist, mely betegség mára közel 200 ezer nőt érint Magyarországon.

    A mai napig elkerekedik a szemünk, ha egy férfiról hallunk, aki óvodapedagógusként dolgozik. Az óvó bácsi valóban ritka, mint a fehér holló, azonban Zalaegerszegen mégis akad egy.

    ÁPRILIS

    „Sokan támadnak bennünket, miért vállaltunk ennyi gyermeket. Nem ilyen életet szántunk nekik.„

    Vasárnap reggelre virradóan, vélhetően legjobb szórakozást nem találó fiatalok dönthették ki a Dísz téren álló Zalaegerszeg felirat több betűjét.

    Április 28-án, pénteken 11 órakor a Kanizsai Dorottya Kórházban látta meg a napvilágot 3200 grammal és 49 centiméterrel, Vörös Dorina.

    MÁJUS

    Mielőtt a gyalogos az úttestre lépne, az útburkolatba épített fényszórók kezdenek villogni a Platán sor egyik zebrája előtt.

    Mióta tiszta vizet öntöttem a pohárba, nyugodtabb lett a lelkiismeretem, hiszen nem kell titkolóznom senki előtt – ezt Polgár Róbert, volt murakeresztúri plébános mondta lapunknak.

    A XX. század elején a Rákóczi utca 15. és 21. szám közötti szakasza bordélyházaival ”érdemelte ki„ kétes hírét és a nem hivatalos Öröm-völgy elnevezést.

    JÚNIUS

    Exkluzív videón mutatjuk, hogyan csapott le szerdán a vihar a verseny helyszínére.

    A szerda délutáni vihart követő órákban megyeszerte közel 80 bejelentés érkezett a katasztrófavédelmi igazgatóságra, közölte a szervezet sajtószóvivője, Cseresznyés Dániel.

    A legnagyobb vitát az váltotta ki a zalaegerszegi önkormányzat tegnapi soros ülésén, hogy hozzájáruljon-e a testület a gyorsétterem sportcsarnok elé költözéséhez és McDrive létesítéséhez.

    JÚLIUS

    Mint arról korábbi lapszámunkban (2016. október 25.) beszámoltunk, a kiskanizsai városrész temetőjében 15, a második világháborúban elhunyt magyar katona nyugszik jeltelen sírokban. Az exhumálás megtörtént, az eredmény pedig meglepő...

    Nemespátrói hölgy nyerte a fürdővárosban szombaton megrendezett 5. Kannavirág Királynő-választást.

    Ahogy a múlt hónap végén Zalaegerszegre és környékére, úgy kedd délután Nagykanizsára és a dél-zalai régióra is lecsapott a vihar.

    AUGUSZTUS

    A gyártó, az OT-Industries DKG Zrt. történetének legnagyobb méretű vegyipari berendezése, úgynevezett kolonnareaktor indult útnak csütörtök este a dél-zalai városból kazincbarcikai megrendelőjéhez.

    Az előrejelzések igaznak bizonyultak, Zalaegerszeg fölé kúszott a vihar.

    Az egyediség meghozta a sikert Budavölgyi Bálintnak, hiszen máris felvették egy marketinggel foglalkozó ügynökséghez.

    SZEPTEMBER

    Tízmillió forint körüli értéket képvisel az a gímszarvas bika trófea, aminek értékelését hétfőn tartották Zalaegerszegen kormányhivatal vadászati szakemberei.

    Kapitális méretű, 215 centiméter hosszú és hetven kilogramm tömegű harcsát fogott a minap a község melletti egyesületi tóban a közeli Söjtörön élő Miklós Tamás.

    Elkezdődött a vadászati szezon, amire érdemes tekintettel lenni mindenkinek, aki gépkocsival közlekedik a lakott területeken kívül, de néha még a települések határain belül is.

    OKTÓBER

    Van néhány tipikus zalai kifejezés, amit ha társaságban hallunk, azonnal tudjuk, hogy földivel akadtunk össze.

    A humoros név egy kocsma számára szinte adja magát, hiszen a spicces környezethez jól illeszkedik némi komolytalanság.

    Nosztalgiázni jó dolog! A régi fényképeket elnézegetve rácsodálkozhatunk, mennyit változott a világ az elmúlt évtizedekben. Ezúttal a régi zalaegerszegi buszpályaudvart nézheti meg ma, 2017-ben és 1968-ban.

    NOVEMBER

    Bejelentés nélkül, akár erőszakot alkalmazva is megtartható az ellenőrzés a fegyvereket legálisan birtoklóknál. Ez is következhet a januártól hatályos törvényből.

    Új elemmel, jégpályával bővül az egerszegi advent kínálata, erről tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Dísz téren.

    Elektromos kisautókra és egyéb eszközökre gyűjtöttek pénzt zalaegerszegi anyukák, hogy e módon is oldják a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban ápolt gyerekek szorongását. Az eszközöket szerdán adták át a kórház gyermekosztályán.

     

    DECEMBER

    Közel 30 méter hosszú lepárló tornyok, úgynevezett kolonnák indultak útnak hétfő este a dél-zalai városból.

    Életet mentett a Zalaegerszegért díjjal kitüntetett dr. Percs Erika, valamint fia, dr. Harang Gábor a péntek délutáni ünnepség előtt.

    Ha elfogyott az összes bejgli és már megutálta a halászlevet is, akkor nyomjon gyorsan pár fekvőtámaszt a vacsorákon felszedett kilók ellen! Idén szilveszterkor érdemes lesz csinos ruhába bújni, hiszen jobbnál-jobb bulik várják a megyében! Mutatjuk, hol tombolhatja ki magát az év végén!

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!