Kérdés-felelet

2018.01.14. 16:00

Staféta dr. Pál Marianna Maja bőrgyógyásszal

Dr. Peterka Csaba a múlt héten azt kérdezte dr. Pál Marianna Maja bőrgyógyásztól, milyen új módszer létezik arcunk fiatalságának megőrzésére?

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Zóka Pál

- AZ EGYIK ÚJDONSÁG a speciális orvosi mélyhámlasztásos technika.

Ennek során lézerfénnyel eltávolítjuk a bőr felső rétegeit, ám nem egybefüggően, hanem apró pontokban, úgynevezett pixelekben. A köztük megmaradó ép részekből indul ki ugyanis a regeneráció. A mikrosérülések aktivizálják a bőrt, új kollagén képződik, aminek eredményeként feszesebbé, rugalmasabbá, üdébbé válik.

Sokféle hámlasztást alkalmazott már a kozmetológia. E módszer újdonsága, hogy pont abba a mélységbe hatol be, ahol a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok találhatók, továbbá, hogy ép zónákat hagy a hámlasztott területek között.

Fotó: Zóka Pál

A mintegy félórás beavatkozás csaknem teljesen fájdalommentes, a kellemetlenség érzéstelenítő krémmel enyhíthető. A művelethez intelligens orvosi lézer szolgál eszközül, amelyen beállíthatók a páciens bőrének egyéni paraméterei is.

DR. PÁL MARIANNA MAJA a stafétát dr. Kovács Mónika immunológusnak adta tovább, azt kérdezve, befolyásolják-e az autoimmun betegségek a gyermekvállalást?

A staféta következő vendége: Dr. Kovács Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!