Zenés vacsora

2018.03.05. 11:30

Lenti két városrészében és Iklódbördőcén is köszöntötték a szépkorúakat

Szombaton és vasárnap az időskorú lakosok tiszteletére rendeztek programokat Lenti két városrészében, Máhomfán és Lentiszombathelyen, valamint a közeli Iklódbördőcén.

Kósa Róbert

Fotó: Kósa Róbert

Iklódbördőce

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg szombaton Iklódbördőcén a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, időskorúaknak szóló programot.

A falu közösségi házában tartott rendezvényen elsőként Sabján Krisztián polgármester mondott köszöntőt, kiemelve, hogy a településen élő közösség fontos feladata egymás és kiemelten az időskorúak segítése.

A polgármesteri köszöntő után Cseresnyés Péter államtitkár mondott beszédet, majd a helyi gyerekek fellépése következett.

Idén is köszöntötték a település legidősebb lakóit, a 99 éves Balogh Imrénét és a 93 éves Császár Sándort, akinek Kulman Ferencné alpolgármester nyújtott át ajándékcsomagot és emléklapot. A rendezvény zenés dalcsokorral és közös vacsorával zárult.

Lentiszombathely

Lentiszombathely városrészben szombaton  a művelődési házba várták az időseket, akiket Gáspár Lívia képviselő köszöntött. Elmondta, Lenti önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra.

Ez abban is megmutatkozik, hogy a város évek óta rendelkezik idősügyi stratégiával, rendszeresen szervez programokat a korosztálynak, és fejlett, sokrétű szociális ellátórendszert alakított ki az évek során. A beszéd után a Félkótás Citerabanda lépett színpadra, majd zenés vacsorával zárult a rendezvény.

Máhomfa

Vasárnap délután Lenti Máhomfa városrészének művelődési házába várták a vendégeket. A rendezvényen Drávecz Gyula alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, és ismertette azokat a már megvalósult és tervezett fejlesztéseket, melyek a nyugdíjasokat és a többi korosztályt egyaránt érintik.

A máhomfai rendezvényen a Nefelejcs Népdalkör műsora szórakoztatta a közönséget, s itt is vacsorával várták a meghívottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!