Több az egészséges alapanyag

2019.01.31. 12:00

Kilencedszer is a sütiké volt a főszerep Zalaszentbalázson

Csokis-narancsos szelet, velencei álom torta és fehérboros almatorta. A Zalaszentbalázsi Fiatalok Egyesülete kilencedik alkalommal rendezett süteményfesztivált.

Benedek Bálint

Az ismert Rákóczi túrós receptjének alternatív megoldása „mentes” verzióban

Fotó: Szakony Attila

A gasztronómiai seregszemle szervezője, Horváthné Bereczki Krisztina elmondta: a nagyszülők kedvencei mellett a süteményújdonságok is megjelentek, főleg az úgynevezett mindenmentes kategóriában diabetikus, laktóz, glutén és tojás nélkül készített sütikkel sokan neveztek.

A cukrászokból és lokálpatriótákból álló zsűri: Rózsa Roland, Magyar Nikolett, Varga Lászlóné Markotán Mária elégedett volt a felhozatallal.

Az ismert Rákóczi túrós receptjének alternatív megoldása „mentes” verzióban Fotó: Szakony Attila

– A kezdetektől fogva kóstolom a zalaszentbalázsi süteményeket, folyamatos fejlődés tapasztalható – mondta Varga Lászlóné a zsűri elnöke. – Minden évben van néhány egyedi finomság, idén a nevezők fele például a „mentes” kategóriába regisztrált. Kóstoltunk csicseriborsó krémmel készültet, de céklásat, sütőtököset is. Minden újítás nagyon jó irányba mutat, az egészséges életmódra törekvés, a tudatos étkezés mindenkiben benne van.

Eredmények. Torta: 1. Csizmadiáné Takács Henriett (fehérboros almatorta). Édes sütemény: 1. Baliné Molnár Szilvia (flamingó szelet). Krémes: 1. Simon Hajnalka (tejfölös-citromos kocka). Sós-csemege: 1. Villám Teodóra (tarjás kifli). Mentes kategória: 1. Karvalics Istvánné (diós-mákos torta csicseriborsó krémmel). Junior: 1. Varga Sára (áfonyás-ananászos charlotte torta). Gyerek: 1. Lőrincz Kristóf (spanyol fánk). Zsűri szakmai különdíja: Balogh Alexandra (mogyorós csokitorta). Junior különdíj: Lőrincz Bianka (háromszínű torta). Legkülönlegesebb sütemény: László Nóra (házi szilvalekváros szélforgó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!