Frissen Zalából

2021.08.28. 13:00

Hatásos súrolószer készíthető citromból

Nemcsak a tea és a limonádé ízesítése miatt érdemes otthon citromot tartani, illatosítóként, rovarriasztóként, folttisztítóként is jól használhatjuk.

ZH

Forrás: Pixabay

Pár csepp citromlé a vattapamacson csodákat tesz a hűtőben, néhány óra alatt elűzi a kellemetlen szagokat, olvashatjuk a Naplóban. A vöröshagyma és a nyers hús felszeletelése, a hal tisztítása után a vágódeszkát és a kezünket is bedörzsölhetjük citrommal. A márványfelület hajlamos a foltosodásra, ám ha a félbevágott gyümölcs felét sóba mártjuk, és átdörzsöljük vele, nagy valószínűséggel pillanatok alatt megtisztítja. A rozsdamentes acéltárgyakon is jól használható ez a technika, továbbá ajánlatos kipróbálni akkor is, ha szeretnénk visszanyerni a fémlábasok, a csapok és a mosogatótálca eredeti fényét.

Bizonyára minden háziasszonynak meggyűlik a baja a mikrohullámú sütő kitakarításával, a citrom ezen is segít. Keverjünk össze három evőkanál citromlevet másfél pohár vízzel egy mikrózható edényben, forraljuk öt-tíz percig, a fellazult szennyeződést töröljük a mikró belsejéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!