Frissen Zalából

2021.09.14. 18:00

Egyre több ember hobbija a barkácsolás

A járvány kezdetétől megváltoztak a fogyasztói szokások: sokan kezdtek hobbicélú tevékenységekbe, ami megnövelte az érdeklődést a szerszámok iránt. Ez érzékelhető növekedést mutatott a Szerszámsziget Kft. webshopjának forgalmában is.

Császárné Szabó Judit

Nagyfi Klaudia: Vásárlóink egy része nagyon márkahű

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Minderről Nagyfi Klaudia, a kft. marketingvezetője számolt be. A jelentősebb hányadban ipari partnereket kiszolgáló cég éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektet a helyi lakossági felhasználók kiszolgálására.

Nagyfi Klaudia elmondta, hogy rendkívüli módon megnőtt a kereslet a kéziszerszámok iránt.

Nagyfi Klaudia: Vásárlóink egy része nagyon márkahű
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– A gazdaságban jellemző az alapanyaghiányból eredő késedelem, ennek kiküszöbölése érdekében partnereink és a termékkör szélesítése a célunk.

A járvány náluk is éreztette a hatását: mivel üzemek álltak le egy időre, és sok partnerük a fejlesztéseket, beszerzéseket felfüggesztette, későbbre halasztotta, tapasztaltak némi kiesést a forgalomban, a lakossági érdeklődés felfutása ugyanakkor pozitív hozadékkal járt a vállalkozás számára.

Nagyfi Klaudia elmondta, hogy a vásárlóik egy része, akik között ipari és szolgáltatói fogyasztók, például autóipari felhasználók és hobbifelhasználók is vannak, nagyon márkahű. Ragaszkodik például ahhoz a félprofesszio­nális-professzionális lengyel márkához, amelynek az egyik legjelentősebb és legrégebbi hazai forgalmazója a cégük. Van, aki folyamatosan bővíti ebből a szerszámkészletét, de akad olyan vevő is, aki gondol egyet, és egyetlen bevásárlással felszereli a műhelyét.

A szerszámok kiválasztása előtt mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni, mert sokféle minőségű és árfekvésű termék van a piacon. A gyártók ráadásul nagyon innovatívak, egyre több újdonság jelenik meg, s egyre kényelmesebben, precízebben, szebben lehet dolgozni az új fejlesztésű, felhasználóbarát eszközökkel, mutatott rá a marketingvezető. Példaként elmondta, hogy a szerszámgépek egy része már szénkefe nélkül készül, így nem kell ezt a kopóalkatrészt cserélni, hosszabb lesz az élettartam.

Azt tanácsolta: vásárláskor mindenképpen érdeklődjünk a garanciális feltételekről. Van olyan gyártó, amelyik például korlátlan időre törésgaranciát biztosít a szerszámaihoz. Jó ár-érték arányú spanyol és orosz márkájú termékek is megjelentek a kéziszerszámok hazai piacán, így nem csak a már széles körben ismert márkák kínálatát érdemes végignézni.

Ami nagyon fontos: aki szerszámot vesz a kezébe, annak be kell tartania a munkavédelmi szabályokat, amiben a kft. szakmai segítséget tud nyújtani.

Nagyfi Klaudia végül megemlítette, hogy cégük hamarosan bővíti a megyeszékhelyi üzletét, hogy még inkább megfeleljen a helyi lakossági vásárlók igényeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!