Zsűri dönt majd a nyertesekről

2023.03.27. 18:00

Kutya vagy macska? Rajzpályázat a húszéves vállalati évfordulóra

A hűséges kutya úgy őrzi emberbarátját, mint egy jó bejárati ajtó, a macska pedig szívesen telepszik az ablakpárkányra pihenni. Ezért lett "Kutya vagy macska? " a címe annak a rajzpályázatnak, amelyet az idén 20 éves fennállását ünneplő, nyílászárókkal foglalkozó Windoor cégcsoport írt ki a zalaegerszegi alsó tagozatos általános iskolásoknak.

Arany Horváth Zsuzsa

A pályázatra több mint 650 alkotás érkezett

Fotó: Seres Péter

A pályázatra több mint 650, sokféle technikával készült alkotás érkezett, ezek közül 80 látható hétfőtől a Hevesi Sándor Színház földszinti fogadóterében. A kiállítás megnyitóján az ifjú alkotókat Péntek Károly ügyvezető igazgató köszöntötte, aki elmondta, Besenczi Árpád színházigazgató, Farkas Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész és Velkey Péter kulturális főtanácsadó alkotta zsűri dönt majd a nyertesekről, de április 16-ig a cég honlapján is lehet szavazni a legszebbnek ítélt rajzokra. Balaicz Zoltán polgármester dicsérte a cég lokálpatriotizmusát, a kultúrát, a sportot és az egészségügyet támogató felajánlásokat, és a jövő nemzedék zalaegerszegi kötődését erősítő akcióját. Farkas Ferenc szobrászt a képeken érzékelhető békés egymás mellett élés szólította meg, kiemelte az őszinteséget, az eredetiséget, a változatos technikákat, és megköszönte a pedagógusok orientáló munkáját. A két kategóriában versengő nyertesek személyére április 21-én pénteken derül fény, a legjobbak 100, 75,  50 ezer forintos, sporteszközökre beváltható utalványt nyernek, a díjazottak osztályát pedig meghívják a Windoor sportcentrumban tartandó sportnapra június 7-én és 8-án.

Fotós: Seres Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!