Zaol podcast

2023.09.01. 06:50

A természet ízletes ajándékai az erdőkben – zalai lelőhelyeket és recepteket hozunk legújabb gombás összeállításunkban (2. rész)

A rendkívül esős nyár miatt megszaporodtak a zalai réteken, mezőkön, erdőkben a gombák, és megjelentek a lelkes amatőrök, vagy akár profi gombászok, akik előszeretettel gyűjtik ezt a nagyon egészséges, ízletes finomságot.

Szalay Balázs

Mindenképp érdemes bevizsgáltatni a leszedett gombát

Forrás: MW-archív

Ha biztosak akarunk lenni a leszedett gomba minőségében és fogyaszthatóságában, mindenképp érdemes azt bevizsgáltatni, mielőtt a konyhánkba visszük. A zalaegerszegi vásárcsarnok szakértői kedden, pénteken és szombaton is rendelkezésre állnak.

Folytatjuk erdőjáró témákat, a gyűjtőkörútra és kellemes őszi túrákra induló hallgatóink figyelmét kérjük ezúttal is. A Zaol-podcast vendége Fiedler Rita és Kalauz József gomba-szakellenőr, akikkel áttekintjük, mire kell figyelnünk, amikor leszedjük a gombát és mit vigyünk magunkkal a beszerző kirándulásokra. Utánajárunk, mennyire kell elszántnak lennünk ehhez a hobbihoz és mennyit érdemes gyalogolnunk az ízletes fogásokért. Szóba kerülnek jól bevált zalai és őrségi lelőhelyek, valamint különleges gombás recepteket is megosztunk önökkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!