Figyeljünk magunkra

2023.10.22. 18:30

Természetes immunerősítők a konyhából

Ősszel érdemes jobban odafigyelni az immunrendszerünkre. Összegyűjtöttük a konyhában fellelhető legjobb természetes immunerősítő ételeket.

Zaol.hu

Fontos, hogy mit eszünk.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Gyömbér

Kiváló gyulladáscsökkentő és immunerősítő fűszernövényünk. Ősidők óta ismert természetes orvosság. Segít az influenza és megfázásos betegségek leküzdésében. Jótékony hatása az emésztőrendszerre is kiemelkedő; s mint tudjuk, ennek rendben tartása nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében.


Zöld tea

Rendszeres fogyasztása az egész szervezetre jótékonyan hat: tele van antioxidánssal és fontos ásványi anyagokkal. Csökkenti a szabad gyökök káros hatásait, méregtelenít, serkenti az anyagcserét és támogatja az immunrendszert.
 

Fokhagyma és egyéb hagymaságok

Az emberek már a régi időkben is tisztában voltak a fokhagyma gyógyító erejével, naponta fogyasztották betegségek megelőzésére. Influenza, hörghurut, megfázás, tüdőgyulladás: ezek esetén kötelező „orvosság”-nak kellene lennie a különböző hagymákból összeállított salátának.


Gyümölcsök

Naponta két-három gyümölcs elfogyasztása nagyon fontos lenne a szervezetünknek. Tele vannak értékes antioxidánsokkal, vitaminokkal és rostokkal.

Plate,With,Different,Fruits,On,Kitchen,Table
A magas rosttartalmú gyümölcs hozzájárul a belek és a szív egészségéhez.
Forrás:  Illusztráció / Shutterstock


Zöldségek és a zeller

Az olyan csodálatos keresztesvirágú zöldségeink, mint például a karfiol, brokkoli, fejes káposzta, kelbimbó, retek és társaik A,B,C,E és K vitaminban gazdagok. Megakadályozzák testünkben a vírusok elszaporodását, és egyes kutatások szerint képesek meggátolni többféle rákbetegség kialakulását.

A zöldlevelűek is az egészséges ételek tagadhatatlan szupersztárjai. Rendkívül gazdagok A, C, K vitamin, valamint magnézium, kálium, kalcium tápanyagokban, ami elengedhetetlen a szervezetünk számára. Fontos részét képezik az egészséges étrendünknek.

Zeller: Csodatévő zeller címmel jelent meg Anthony William egyik világsikerű könyve, amelyben több száz oldalon keresztül írja le a zellerlé gyógyító erejét. Rengeteg ember követi a világban ezzel kapcsolatos instrukcióit és számolnak be egészségi állapotuk javulásáról. Az egyik legjobb béltisztító és gyulladáscsökkentő étel, helyreállítja az emésztőrendszert. 


Magvak

A diófélék és egyéb magvak kiváló táplálékfehérje források. Természetes módon csökkentik a koleszterinszintet és olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a magnézium, cink és szelén. Pisztácia, lenmag, tökmag, szezámmag… bármelyik étkezést kiegészíthetjük velük, vagy rágcsálhatjuk önmagukban is.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!