2023.12.09. 11:15
A vendégek imádni fogják - karácsonyi csokoládélikőr házilag
Az egyik legfinomabb likőr házi változatát mutatjuk meg olvasóinknak, mely nemcsak ízben, hanem árban is messze lekörözi bolti verzióját.
Forrás: Illusztráció / Shutterstock
Hozzávalók
2 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek aroma, 2 dl fehér rum
Elkészítés
A karácsonyi csokoládélikőr elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot is.
Az elkészült csokilikőrt tisztára mosott üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt legalább 2 napot érni hagyjuk a hűtőszekrényben - írja a mindmegette.hu oldal.
Nézd meg videón is, hogyan készül a finom karácsonyi likőr: