A tökéletes vendégváró

2023.12.09. 11:15

A vendégek imádni fogják - karácsonyi csokoládélikőr házilag

Az egyik legfinomabb likőr házi változatát mutatjuk meg olvasóinknak, mely nemcsak ízben, hanem árban is messze lekörözi bolti verzióját.

Józsa Zsuzsa

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Hozzávalók

 2 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek aroma, 2 dl fehér rum

Elkészítés

A karácsonyi csokoládélikőr elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot is.

Az elkészült csokilikőrt tisztára mosott üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt legalább 2 napot érni hagyjuk a hűtőszekrényben - írja a mindmegette.hu oldal.

Nézd meg videón is, hogyan készül a finom karácsonyi likőr:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!