Világjárók Klubja

2024.02.28. 12:30

Vetített képes előadás Európa egyik legkisebb államáról Zalalövőn

Európa egyik legkisebb államáról, az Ausztria és Svájc között elhelyezkedő Liechtensteini Hercegségről szóló előadással folytatódott Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár által szervezett Világjárók Klubja előadássorozat. A rendezvény vendége a Egerváron élő Paulovics Zoltán volt.

Gyuricza Ferenc

Paulovics Zoltán a zalalövői előadásán

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az előadó nem ismeretlen a zalalövői közönség előtt, hiszen tavaly már tartott beszámolót szlovéniai utazásairól. Mint mondotta: a mindössze 160 négyzetkilométernyi területű Liechtensteinhez családi kapcsolatok révén kötődik, ennek köszönhetően járhatta be a monarchia területét. Vetített képes előadása során részletesen bemutatta a hercegség településeit, és természeti környezetét, illetve érintőlegesen szólt arról is, hogy az uralkodó családnak hol, mely európai államokban vannak még birtokai. Azt is elmondta: Liechtenstein nemcsak személyautóval, hanem tömegközlekedéssel is elérhető. Repülőtere ugyan nincs, de svájci leszállással autóbusszal, vagy újabban már vonattal is könnyedén átutazhatunk a miniállam területére.

Az előadáshoz kiállítás is társult, Paulovics Zoltán Liechtensteinről szóló fotói március közepéig tekinthetők meg a Salla Galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!