Nagyanyáink konyhájából
2024.02.11. 18:30
Zalai kelt palacsinta
Egyik kedvenc ételünk számtalan változatban létezik. Készíthetjük édesen, sósan, különböző töltelékkel. Most egy kimondottan zalai változatot mutatunk, a kelt palacsintát, melyet mindössze 15 percet kell kelesztenünk és máris süthetjük a finomságot.
Zaol.hu
Forrás: mindmegette.hu
Hozzávalók:
1.5 dkg élesztő
5 dl tej
1 kk cukor
2 db tojás
olaj
1 csipet só
25 dkg liszt
Elkészítés:
- A zalai kelt palacsinta tésztájához felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben, majd a tojásokat kettéválasztjuk. Ezután a tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsintatésztát. Ha ezzel elkészültünk, könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, azután 15 percet kelni hagyjuk.
- A palacsintasütőben olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyi tésztát jól eloszlatunk benne. Nagyjából 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Tölteléket ízlés szerint választhatunk.
(Forrás: mindmegette.hu)
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre