A közeljövőben további parkolókat is építenek

2024.03.07. 18:00

Befejeződött a zalaegerszegi Berzsenyi utca felújítása

Az arányos városfejlesztés jegyében, a Kovács Károly városépítő program keretében bruttó 66 millió forintból valósult meg az a Berzsenyi Dániel utcai felújítás, aminek részleteiről csütörtökön délután számoltak be a sajtó képviselőinek.

Mozsár Eszter

A Berzsenyi utcai felújításról számolt be Zalaegerszegen Balaicz Zoltán és Böjte Sándor

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszeg belvárosának keleti részét érintő beruházás szükségességét az érintett szakaszon átmenő nagy gépjárműforgalom indokolta, hangzott el az eseményen, amin részt vett Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor Zsolt településrészi önkormányzati képviselő. A kivitelező a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. Konzorcium volt.
Böjte Sándor Zsolt elmondta, a lakók kérései alapján folyamatosan fejlesztik a környéket, köztük az út- és járdaszakaszokat, bővítik és újítják fel a parkolókat.
A mostani beruházással kapcsolatosan elhangzott: a Berzsenyi utca Kovács Károly tér felé első 50 méter hosszúságú szakaszát teljes szélességében átépítették a „Kosztolányi utca kétirányúsítása” projekt keretében. A körforgalmi csomópontig tartó szakaszon is jellemzően elöregedett, közműnyomvonalakkal, lesüllyedésekkel szabdalt volt a burkolat. A felújítási munkálatok során a Kovács Károly tér és a Bíró Márton utcai körforgalmi csomópont között mintegy 205 méter hosszúságban aszfaltoztak átlag 7 méter szélességben, kiegyenlítő és kopóréteg ráhúzásával. A csapadékvizek elvezetése érdekében a régi töredezett, kis átmérőjű téglarakású víznyelőket átépítették, a Pázmány Péter utcai csomópontban kettő új víznyelőakna került. A lesüllyedt szegélyt 330 méter hosszúságban lecserélték. A Berzsenyi utca és a Pázmány Péter utcai körforgalom közötti szakaszon új aszfaltburkolatot kapott a járda, amit akadálymentesítettek, s a szegélyek mentén rendbe tették a zöldterületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!