Vádemelés

2018.10.31. 08:00

Fejszével sújtott le kutyájára az iklódbördőcei férfi

Fejszével sújtott le a kutyájára az ittas gazda, az állat túlélte az ütést. A történtek miatt nemrég emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A cégtörlések mellett a cégalapítási szám már-már stabilitást jelez Illusztráció: archív

A 48 éves iklódbördőcei férfi ez év május elejétől tartott egy közepes testű, másfél éves, Ördög névre hallgató rottweiler keverék kan kutyát, valamint egy három hónapos német juhász kölyköt. A férfi Ördögnek nem biztosított megfelelő, az időjárás elől is védelmet nyújtó helyet. Ráadásul a gyakran elkóborló kutyát a ház sarkánál levert vas oszlophoz kötötte ki 2-3 méteres lánccal úgy, hogy az állat nyakára műanyag redőnyzsinórt tett, és a láncot erre rögzítette. Az ebet a férfi csak ritkán engedte szabadon, mozgatásáról rendszertelenül gondoskodott. A kikötött kutya nyakán a redőnyzsinór több helyen lekopasztotta a szőrt és kisebb hámhiányos sérüléseket okozott, a fültájéka mögötti területen kétcentis sérülése is keletkezett. A gazda a kisebesedett állatot orvoshoz nem vitte, sérüléseit nem látta el.

A férfi június 11-én délután egy óra körül ért haza a munkahelyéről, és azt tapasztalta, hogy Ördög elszakította a láncát és elkóborolt. Az eb két óra előtt tért vissza, ekkor a férfi a kutyát ismét megkötötte, eközben az élénk természetű állat folyamatosan felugrált rá. Az ittas állapotban lévő gazdát ez felidegesítette, és hogy megfegyelmezze a kutyát, az ablakpárkányon lévő fejszét megragadta, és lesújtott a fejére, 8 centi hosszú, 4,5 centi mély, a koponyacsontig hatoló nyílt sérülést okozva.

A kutya nyüszítésére a házból kijött a férfi rokona, és a bántalmazás miatt kérdőre vonta, majd értesítette a rendőrséget. A járőrök az ebet lefoglalták, az állatvédőknek átadták, így jutott orvosi ellátáshoz. Az állatnál csupán a gyors és hatékony beavatkozás miatt nem alakult ki maradandó egészségkárosodás. A megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a lenti járási ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában