Frissen Zalából

2021.07.14. 09:00

Felfegyverkezve követelték, hogy a garabonci asszony „adja ki az aranyakat”

Éjszaka, felfegyverkezve akartak berontani a házba a rokonok a jogosnak vélt jussért, a támadók ellen vádat emeltek nemrég.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint az előzményekhez tartozik, hogy egy garabonci nő zalaszabari párjával úgy zárta le élettársi viszonyukat, hogy tavaly május 26-án ügyvéd előtt egyezséget kötöttek a közösen szerzett hétmillió forint értékű javak elosztásáról. A megállapodás érintette a volt élettársak külön kapcsolataiból származó nagykorú gyermekeit is, ezért azt ők is aláírták.

Az egyik gyermek és élettársa azonban nem volt megelégedve az egyezséggel. Meg­jelentek az anya lakásánál, és felszólították, hogy adja ki azt a vagyonrészt, amely nem őt illeti. Mivel a nő nemet mondott, fenyegetni kezdték. A lakásban tartózkodó két férfi rokon botot ragadott, és az asszony védelmére kelt, mire a fenyegetőző menekülőre fogta, de közben megígérte, hogy bosszút áll. A házban tartózkodók értesítették a rendőrséget, mivel látták, hogy a fenyegetőző férfi ismerősei és rokonai a közelben autókkal gyülekeznek. A kiérkező rendőrök mindkét társaságot figyelmeztették, és délután a helyszínen maradtak, hogy az esetleges tettlegességet megakadályozzák.

Késő este a megfenyegetett család házánál hat férfi jelent meg két autóval. Az utasok fel voltak fegyverkezve, különböző szerszámokat, lapátot, fejszét, illetve karókat, „ütlegeket” hoztak, majd betódultak az udvarra. A lakók bezárkóztak a házba. A támadók a szerszámokkal valamennyien ütni kezdték a bejárati ajtót és az ablakot, a falat, közben azt kia­bálták, hogy az asszony „adja ki az aranyakat” meg a vagyont, ami nem az övé, követelték, hogy engedjék be őket a lakásba, mert különben megölik őket.

A lakásban lévők megrémültek a támadástól és a fenyegetéstől, de nem nyitottak ajtót, és telefonon értesítették a rendőrséget, amit meghallva a támadók távoztak.

A hatfős társaság tagjai ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés kísérlete és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában