Frissen Zalából

2022.02.22. 14:51

Lebénult rokonát fosztotta ki a zalaszentgróti nő, vádat emeltek ellene

Pár hónap alatt több millió forintjától fosztotta meg lebénult rokonát; a nő ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismert történet  eseményei 2019 októberében vették kezdetüket. Ekkortól gondozta egy 52 éves zalaszentgróti nő az agyi infarktuson átesett és fél oldalára lebénult nagybátyját annak zalaszentgróti otthonában. December 11-én a férfi átadta bankkártyáját a rokonának, hogy az ATM-ből félmillió forintot vegyen fel a számára, és ehhez megadta a PIN-kódot is. Ebből és a korábban felvett pénzből a nő kifizette a számlákat, a férfi étkeztetését, gyógyszereit és mindennapi szükségleteit finanszírozta. Ennél többre a lebénult férfi nem adott felhatalmazást a rokonának, aki azonban visszaélt a helyzetével. Jogosulatlanul magához vette a bankkártyát és a következő hónapokban – egészen augusztus 11-ig – 22 alkalommal két és fél millió forintot meghaladó összeget vett fel az automatából. Eleinte minden egyes pénzfelvétel után a bankkártyát visszarakta a férfi ágya melletti éjjeliszekrény fiókjába. Márciustól már ezzel sem vesződött, szerzett egy lejárt bankkártyát, azt tette a borítékba, megtévesztve ezzel a rokonát. Ezután már nem csak pénz felvételére használta a csalárdul megszerzett plasztiklapot, hanem rendszeresen vásárolt is vele. Fél év alatt  665 ezer forintot költött el nagybátyja folyószámlájáról.


Az egyik alkalommal a jogosulatlan készpénzfelvétel során a nő nem vette ki időben az automatából  a bankkártyát, amit a gép aztán bevont, és csak hetekkel később  sikerült visszakapni. Ez idő alatt az asszony a nagybátyja nevében írt eseti meghatalmazást nyújtott be a banknál 150 ezer forint átutalására, kedvezményezettként saját magát megadva.  Az ügyintéző nem tudta, hogy az átutalási megbízás hamis. Mivel a művelet bevált,  a nő további két ízben töltött ki hasonló meghatalmazást és utaltatott magának egy hónap alatt összesen 600 ezer forintot.


A történtekre tekintettel az egerszegi járási ügyészség csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a nő ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában