Kockázatelemzés alapján a járőrök átvizsgálták az autót

2023.11.02. 17:41

Cigarettákat rejtett a lökhárítók és a kárpit mögé

Arany Gábor

Kibélelte cigarettával az autót a sofőr

Fotó: NAV

Dániába tartott  az a bolgár rendszámú személyautó, amit ellenőrzésre megállítottak a pénzügyőrök.  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint a Bevetési Igazgatóság járőrei az M5-ös autópályáról terelték ki a járművet. A sofőr és két utasa Bulgáriából tartott Dániába, a járőrök kérdésére arról nyilatkoztak, hogy nem visznek magukkal jövedéki terméket. Kockázatelemzés alapján az egyenruhások átvizsgálták az autót, és a gyanújuk beigazolódott, mert az első lökhárítóban lévő ködlámpa fészekből, a hátsó lökhárító mögött, a bal oldali csomagtér kárpitja alatt összesen 690 doboz Marlboro, Dunhill, Davidoff és Heets márkájú dohányterméket találtak. A sofőr a jövedéki termékeket a magáénak vallotta, azonban az eredetét, jogszerű birtoklását nem tudta igazolni.
A NAV munkatársai a 1,25 millió forint értékű bolgár zárjegyes cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás gyanúja miatt eljárást indítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában