Közvetítői eljárás a súlyosan sérült gyalogos és a sofőr között

2024.02.15. 08:17

Járókeretes nőnek ütközött a tolató autó Keszthelyen

A gyalogos súlyos sérülést szenvedett, miután tolató autó ütközött neki. A baleset miatt büntetőeljárás indult, erről dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A baleset 2023. május 21-én délután az öt óra előtti percekben történt Keszthelyen, amikor társasházi lakása előtti parkolóból indult el személygépkocsijával egy 52 éves férfi. Autójával tolatni kezdett, ám figyelmetlensége miatt nem észlelte a jármű mögött járókerettel haladó idős, gyalogos nőt. Mivel a mozgó gépjármű érintőlegesen a járást segítő keretnek ütközött, az idős nő elveszítette egyensúlyát és elesett. Az autós megállította gépkocsiját, és a súlyos sérülést szenvedett gyalogosnak segítséget nyújtott.
Az ügyészségi tájékoztató megfogalmazása szerint figyelemmel a férfi büntetlen előéletére, kifogástalan közlekedési múltjára, a cselekmény gondatlan jellegére és a balesetet követő együttműködő magatartására, az idős nő hozzájárulására is, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lehetőséget látott az eljárás felfüggesztésére és közvetítői eljárás lefolytatására. Az ebben létrehozott megállapodás révén - mivel a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható és a további büntetőeljárás lefolytatása mellőzhető - a közúti baleset gondatlan okozásának vétségét elkövető férfi mentesülhet a büntetőjogi felelősség alól a megállapodásban foglaltak teljesítése esetén. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában