Ez történt a hétvégén Zala vármegyében

2024.05.13. 11:59

A rendőrség hétvégi hírösszefoglalója

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány az elmúlt hétvégén 13 főt fogott el, akik közül 11 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt pedig az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök 16 főt állítottak elő, közülük kilencet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt, adta hírül a police.hu.

Zaol.hu

Szabálysértési feljelentéssel 53 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 102, míg közigazgatási bírságot 61 alkalommal szabtak ki.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Jaromir Chalabala

Szabálysértési feljelentéssel 53 alkalommal éltek a zalai rendőrök, helyszíni bírságot 102, míg közigazgatási bírságot 61 alkalommal szabtak ki.

Engedély nélküli vezetés miatt három személlyel szemben indítottak eljárást a rendőrök. Egyikőjüket 2024. május 10-én 8 órakor Csesztregen, a Teleki utcában igazoltatták a járőrök. Mivel felmerült, hogy ittasan ült volán mögé, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a tehergépkocsit vezető 73 éves helyi férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a jármű iratai sincsenek rendben. A rendőrök a sofőrt előállították a kapitányságra gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából. A bíróság 100 ezer forint pénzbírságra ítélte és 8 hónapra eltiltotta a vezetéstől. Továbbá ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárás is indult ellene.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy - jogszabályban meghatározott esetben - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”. Az engedély nélküli vezetés elkövetője elzárással sújtható, így a rendőrhatóság őrizetbe veheti a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában