Végrehajtásában felfüggesztett börtönre ítélték

2024.05.13. 15:12

Több tízezer kilogramm szemetet tárolt az udvarán

Különösen jelentős mennyiségre elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése volt a vád.

Zaol.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Nagykanizsai Járásbíróság 2024. május 13-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki több tízezer kilogramm szemetet tárolt az udvarán.
A dél-zalai város melletti faluban élő férfi 2023 tavaszát megelőzően ingatlanán tovább már nem hasznosítható vagy értékesíthető, illetve vegyes eredetű hulladékot halmozott fel. A hatóság szemlét tartott ott 2023. március 28-án, és az udvaron több mint 25 ezer kilogramm szemetet talált, amelyek között voltak nyílászárók, roncsautók, műanyag hulladék, hullámpala és gumiabroncsok is. Ezen felül találtak még 8,5 köbméter veszélyes hulladékot. 

A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint a Nagykanizsai Járásbíróság a történteket beismerő, tárgyaláshoz való jogáról lemondó férfit bűnösnek találta különösen jelentős mennyiségre elkövetett hulladékgazdálkodás
rendje megsértésének bűntettében, ezért 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.  Az ítéletet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában