Felújítás

2017.09.20. 18:29

Valóra válhatnak az álmok Galambokon – Infrastrukturális fejlesztések jönnek

Felújították az óvodát, a sportöltözőt, több utca új burkolatot kap, a jövőben pedig piacteret alakítanának ki a település központjában.

Benedek Bálint

Gábor Ádám (balról), Schlöff Hanna Júlia, Kiss Mia Viktória örömmel vették birtokba az óvoda új mosdóit Fotó: Gergely Szilárd

A dél-zalai település a dinamikus fejlődésben látja a jövőjét, s mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek hosszútávon profitálhassanak a beruházásokból.

- Az adósságkonszolidációban nem szerepeltünk, ezért az államtól 13,5 millió forintot nyertünk, amit az óvoda felújítására fordítottunk – fogalmazott Bertók Ferenc polgármester. – Az épület még az 1950-es évekből való, ezért a többek közt a teljes tetőszerkezetet és a vizesblokkokat is kicseréltük. Korszerű csatornarendszert alakítottunk ki, de a szennyvízelvezetés problémája is megoldódott. A pince tárolókapacitása bővülésével raktározási feladatokat is elláthatunk.

Gábor Ádám (balról), Schlöff Hanna Júlia, Kiss Mia Viktória örömmel vették birtokba az óvoda új mosdóit Fotó: Gergely Szilárd

Bertók Ferenc hozzátette: a másik korszerűtlen épület a sportöltöző volt, melyet saját forrásból folyamatosan szépítenek. Legutóbb például statikailag megerősítették, a nyílászárók cseréje folyamatos, a jövőben pedig újabb fejlesztésekkel egy kerékpáros turistaközpontot is létrehoznának.

E hónapban a Kossuth utcában a járdát, míg a Csányi, valamint a Nefelejcs utcákban az útburkolatot újítják fel.

- Ezenkívül helyi gazdaságfejlesztésre 73,5 millió forintot nyertünk, melyből a korábbi húsbolt helyén élelmiszer előkészítőt hoznánk létre – tette hozzá a településvezető. – A központban Csányi és Dózsa György utca közötti területen egy nagy álmunk válhatna valóra a fedett piactér létrehozásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában