Söjtör

2017.12.29. 11:30

Disznóöléstől a falukarácsonyig

A falu önkormányzata idén is megtartotta az idősek karácsonyát, melyen közel száz, 65 év feletti helyi lakos vett részt.

Varga Andor

Könyves Gábor polgármester elmondta: a műsorban fellépett a Tihanyi Vándorszínpad képviseletében Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, majd helyi óvodások következtek. Meglepetésként betoppant a söjtöri születésű Csordás István vezette Zalaszentmihályi Nóta- és Népdalkör is. A vacsora alatt és után Gergály Zsolt helyi zenész szórakoztatta a vendégeket.

És különleges volt maga a vacsora is. A programot a helyi civil szervezetek (tűzoltók, népdalkör, polgárőrség) közös disznóvágása előzte meg. Az „áldozatot” idén is Mónok Tibor alpolgármester ajánlotta fel, az időseket pedig az innen származó hússal és hurkával vendégelték meg.

A településen 265 időskorú kapott az önkormányzattól Olaszországból származó panettone karácsonyi kalácsot. A közösségi ünnepek sora pedig a falukarácsonnyal lett teljes: felléptek az általános iskolások és a Békefi Lászlóné vezette népdalkör, a nőklub pedig forró teával és forralt borral készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában