Karácsonyi gyűjtőakció

2017.12.13. 07:00

Felújítják Balázsék fürdőjét – Karácsonyra elkészül

Az ünnepekre már új fürdőszobája lesz lapunk karácsonyi gyűjtőakciója kedvezményezettjének, az őssejtbeültetésen átesett Balázs Andrásnak és családjának. A súlyos betegségben, mielofibrózisban szenvedő férfi számára steril körülményeket kell kialakítani, ezért van szükség a fürdőszobájuk felújítására is.

Gyuricza Ferenc

Kele Jenő egyeztet Balázs Andrásnéval a fürdőszoba új burkolatáról Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk már, az 54 esztendős várföldei Balázs Andrásról körülbelül egy esztendeje derült ki, hogy mielofibrózisban, vagyis egy ritka, de igen súlyos hematológiai betegségben szenved. A felgyógyulása érdekében őssejtbeültetésre volt szükség, a transz-plantációt október 31-én Budapesten, a Szent László Kórházban végezték el.

Balázs András öt hetet töltött a kórházban, s orvosai azzal a feltétellel engedték haza, ha otthonában is biztosítani tudják számára a steril körülményeket. A szoba kialakítása megtörtént, így a férfi két héttel ezelőtt hazajöhetett, ám családi házukban további átalakításokra is szükség lesz még. Lapunk gyűjtőakciója részben ennek, részben a gyógyulás érdekében szükséges speciális életmód betartásával járó további, várhatóan folyamatosan jelentkező kiadásoknak a fedezetére irányul. András gyógykezelése akár éveket is igénybe vehet. Most hetente kell Budapestre, kontrollvizsgálatokra járnia, a legközelebbi alkalom e hét csütörtökön lesz. A férfit betegszállító viszi és hozza, ám az út – ami csak az egyik irányba négy óránál is többet vesz igénybe – így is nagyon megviseli őt.

Kele Jenő egyeztet Balázs Andrásnéval a fürdőszoba új burkolatáról Fotó: Gyuricza Ferenc

Olvasóink a gyűjtőakciónk elindítása óta számos jelét adták annak, hogy együttéreznek Andrással és családjával. A támogatásukra megnyitott bankszámlát kezelő 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. programfelelőse, az akció kapcsolattartója, Takács Balázs tájékoztatása alapján a felajánlott adományok is szépen gyűlnek.

Közben a fürdőszoba felújítási munkálatai is elkezdődtek. A várföldei kötődésű, jelenleg Nagykanizsán élő burkoló, Kele Jenő vállalta, hogy karácsonyra elkészül az átépítéssel. Ahogy minden más teendőben, úgy az új fürdőszoba kialakításában is kap segítséget a család az önkormányzattól, a munkálatokat végző burkoló mellé két közmunkás is érkezik.

- Minden berendezési tárgyat ki kell cserélni a fürdőszobában, mivel András anélkül nem használhatja azt – ismertette a részleteket Kele Jenő. – A fürdőkádat, a mosdót, de még a gázbojlert is. Emellett új zuhanyt kell kiépíteni, és persze lecseréljük a járólapot, valamint a csempét is újrarakjuk.

Ez utóbbit 240 centiméter magasan, azaz majdnem plafonig rakják fel. Egyrészt eddig is ilyen magasságban volt csempe a fürdőszobában, de a helyiség tisztántartása, illetve fertőtlenítése miatt szükség is van erre.

Balázs Andrásné érdeklődésünkre elmondta, a felújítás alatt férje nem jöhet ki a szobájából, hiszen a munkálatok során óhatatlanul por keletkezik, de az orvosok azt is tiltják számára, hogy másokkal érintkezzen. Ezt olyan szigorúan be kell tartani, hogy még a saját lányai, a 14 éves Barbara, illetve a már felnőtt s a Lasztonyához tartozó Kámaházán külön háztartásban élő Veronika sem léphet be az édesapjuk számára kialakított sterilszobába.

- Nem tudunk elégszer köszönetet mondani az ismerősöknek és ismeretlen támogatóknak, akik bármi módon a segítségünkre vannak – fogalmazta meg Balázs Andrásné. – Nagyon megható, hogy ilyen sokan vannak, akik átérzik a helyzetünket.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A BALÁZS CSALÁDNAK!

A Balázs András és családja részére a Zalai Hírlap és a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett jótékonysági adománygyűjtés céljából megnyitott bankszámlaszám:

17600042-00358372-00600019

Számlavezető bank: Sopron Bank Zrt.

A közlemény rovatba beírandó: Balázs András és családja részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában