Jótékonykodás

2017.12.18. 11:00

A terepjárós csapat a szegényeken segített

Sárdagasztás helyett jótékonykodott a terepjárós baráti társaság Magyarszentmiklóson.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

Nem a benzingőz vagy a vad tereptúra kedvéért pattantak hétvégén imádott autójukba a terepjárós srácok és lányok. Nemes cél vezérelte őket a rendhagyó turnéra.

Már jó pár héttel ezelőtt összedugta a fejét a (zömmel) szentmiklósi fiatalokból csapat. Nem egy szokványos sárdagasztó túra itinerét tervezték meg. Azon törték a fejüket, miként tudnának olyan embereken segíteni, akiknek nemhogy szórakozásra, még ételre sem jut.

– Ezért hoztuk létre a Segítő terepjárósok csoportját – mondta a közel félszáz tagot számláló társaság szószólója, Horváth Attila „Hencsi”. – Természetesen, sokan már régóta ismerjük egymást, ám abban bíztunk, sikerül másokat is motiválnunk arra, hogy velünk együtt támogassák a nehéz sorsú embereket.

A Segítő terepjárósok a közösségi oldalon valóságos mozgalmat indítottak el, amihez rengetegen, köztük vállalkozók, magánszemélyek is csatlakoztak. Mindenki adott valamit a „közösbe”, szépen gyűltek az adományok. Olyannyira, hogy végül mázsányi mennyiségre szaporodott a sok minden. Szinte kinőtték a szentmiklósi raktárat, amelyet a falu vezetése, ahogy még más segítséget is, a rendelkezésükre bocsájtott.

– Az ennivaló mellett ruhákat, játékokat, sőt, még fenyőfát is sikerült vásárolnunk, valamint kapnunk – folytatta a társaság egyik „motorja”.

Fotós: Szakony Attila

– Harminchárom gyermek, egyúttal nyolc szegény család karácsonyát tudjuk kicsit könnyebbé tenni, megszépíteni. Szepetnekre, Eszteregnyére, Sandra, Miháldra, Zalakomárba és Kerecsenyre látogattunk el kilenc autónyi meglepetéssel szombaton, hogy személyesen adhassuk át a rászorulóknak – mondta Horváth Attila „Hencsi”. Ahogy azt is: a rászorulók kiválasztásában a Család-és Gyermekjóléti Központ volt segítségükre.

A Segítő terepjárósok közösségének karitatív akciójára még nem került pont. Ugyanis nem csak az ünnep alkalmával mutatják meg nemes szívüket. A tervek szerint a jövőben gyerekeken is segítenének, emellett pedig olyan szociális intézményeken, amelyeknek rossz az infrastrukturális ellátottsága.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában