Felkészítés

2018.02.09. 14:55

Gyermekjogi képzést tartottak Zalaegerszegen

Gyermekjogokról zajlott képzés pénteken mintegy 30 diák, illetve fiatalokkal foglalkozó szakember részvételével az Új Nemzedék Közösségi Térben.

Magyar Hajnalka

A képzési lehetőséget tavaly októberben nyerte Zalaegerszeg, amikor képviselői átvehették az UNICEF Magyarország Gyermekbarát Település díját.

Az elismeréssel járó felkészítés keretében dr. Tausz Katalin, az UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója, valamint Kovács Anna Sára gyermekjogi munkatárs érkezett Zalaegerszegre, hogy megismertesse a résztvevőket a gyermekjogok világával. Ezen túl annak kimunkálásában is segítséget nyújtottak, hogy miként lehet még inkább gyermekbarát településsé tenni a megyeszékhelyt.

A Gyermekbarát Település címet olyan önkormányzatok pályázhatják meg, amelyek megfelelő helyi intézkedésekkel védik a gyerekjogokat, és elkötelezettek a jövőbeni pozitív változások mellett. Egerszeg a cím elnyerésével 2 millió forint támogatást kapott, továbbá lehetőséget az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kommunikációs csatornáin való megjelenésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában