Reformátusok

2018.02.28. 13:30

Hálaadó istentisztelet és megújult templom Galambokon

Vasárnap hálaadó istentisztelet keretében adták át a Galamboki Református Missziói Egyházközség gyülekezetének a megszépült templomot.

Horváth-Balogh Attila

A megújult templomban hálaadó istentiszteletre került sor Fotó: Hella Ferenc

Az eseményen nem csak az egyházközséghez tartozó települések polgármesterei, hanem a református egyház elöljárói (köztük Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke) és a többi történelmi egyház lelkipásztorai, lelkészei is részt vettek.

A galamboki református templom felújítása 2013-ban kezdődött egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Ezt megelőzően évtizedeken át komolyabb felújítást nem végeztek a templomon, ezért húzódott most sokáig a kivitelezés. A nagyobb munkálatok 2016-ban fejeződtek be, de persze, még aztán is akadtak kisebb tennivalók. A beruházás keretében kívül-belül megújult a templom, új tetőfedést kapott, továbbá megoldották a vízelvezetést és parkoló is készült.

A megújult templomban hálaadó istentiszteletre került sor Fotó: Hella Ferenc

Az eseményen két emléktáblát is lelepleztek. Az egyiket a Dunántúli Református Egyházkerület adományozta a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából, a másikat pedig Bedike József presbiter – erre az itt élők tanítóinak, lelkipásztorainak nevei kerültek.

A nyertes pályázat összege 24 millió forint volt, az utómunkálatok költségeit pedig önrészből, önkormányzati és egyéni adományokból sikerült finanszírozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában