Pálinka

2018.03.06. 17:09

A nagykanizsai párlatversenyen 300 mintát zsűriznek

A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület március 9-én (péntek) 9 órakor tartja első országos párlatversenyét a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

- Az otthon főzött és a bérfőzött termékek mindig is pálinkák maradnak, de egy viadalon kizárólag párlatként jelenhetnek meg – mondta Gazdag Attila, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke.

- Ennek oka, hogy a pálinka európai termék, s egyfajta védjegyként szolgál, ezért a megnevezést a magánfőzők esetében nem lehet használni.

A nagyközönség előtt először debütáló egyesület vezetője maximálisan elégedett: az ország 12 megyéjéből, valamint Szerbiából és Romániából 300 mintával neveztek a pálinkafőzők.

- Az önkormányzati támogatással megvalósuló rendezvény minősítésének helyet biztosító Medgyaszay Házban az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik a bizottság munkáját – ismertette Gazdag Attila.

Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

- Az elnöki tisztséget Vértes Tibor, az ország egyik legnagyobb pálinkafőzdéjének a tulajdonosa, számos hazai és nemzetközi párlatverseny győztese tölti be. A bírálók között helyet foglal még Gyenesei István hatszoros legeredményesebb magánfőző, pálinkamester szakmérnök. Csendes Zsolt, Balogh Krisztián és Laskovics Tamás szintén neves szaktekintély.

Az ünnepélyes díjkiosztót március 11-én 15.30-kor a sormási István Parkhotelben tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában