2018.03.06. 17:09
A nagykanizsai párlatversenyen 300 mintát zsűriznek
A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület március 9-én (péntek) 9 órakor tartja első országos párlatversenyét a Medgyaszay Házban.
Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap
- Az otthon főzött és a bérfőzött termékek mindig is pálinkák maradnak, de egy viadalon kizárólag párlatként jelenhetnek meg – mondta Gazdag Attila, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke.
- Ennek oka, hogy a pálinka európai termék, s egyfajta védjegyként szolgál, ezért a megnevezést a magánfőzők esetében nem lehet használni.
A nagyközönség előtt először debütáló egyesület vezetője maximálisan elégedett: az ország 12 megyéjéből, valamint Szerbiából és Romániából 300 mintával neveztek a pálinkafőzők.
- Az önkormányzati támogatással megvalósuló rendezvény minősítésének helyet biztosító Medgyaszay Házban az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik a bizottság munkáját – ismertette Gazdag Attila.
- Az elnöki tisztséget Vértes Tibor, az ország egyik legnagyobb pálinkafőzdéjének a tulajdonosa, számos hazai és nemzetközi párlatverseny győztese tölti be. A bírálók között helyet foglal még Gyenesei István hatszoros legeredményesebb magánfőző, pálinkamester szakmérnök. Csendes Zsolt, Balogh Krisztián és Laskovics Tamás szintén neves szaktekintély.
Az ünnepélyes díjkiosztót március 11-én 15.30-kor a sormási István Parkhotelben tartják.