Hamarosan

2018.05.17. 11:00

Zártkerti útfelújítás a zalalövői Pacsa-hegyen

Várhatóan még az őszi szüreti munkálatok előtt elkészül a Pacsa-hegyre vezető külterületi út felújítása.

Gyuricza Ferenc

Minderről Pintér Antal, a város polgármestere tartott tegnap tájékoztatót. Elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky útról nyíló, mintegy egy kilométeres külterületi szakasz felújítására egy zártkerti ingatlanok fejlesztését célzó pályázaton nyert az önkormányzat 10 millió forintot. A felújítás a jelenleg rossz állapotban lévő, autóval nehezen járható zúzalékköves, bazaltos út felületének javítását, és ezzel párhuzamosan az árkolást és a vízelvezetést foglalja magába. Ugyancsak a Pacsa-hegyen, egy önkormányzati területen őshonos gyümölcsös kialakítására is lehetőség nyílik a pályázat keretében.

Pintér Antal hozzátette, a fejlesztés – amihez az önkormányzatnak mindössze 58 ezer forintnyi önrészt kell biztosítania – mintegy 70-80 ingatlan, többségében szőlőbirtok megközelítését teszi könnyebbé és biztonságosabbá. Jelenleg a kivitelező kiválasztása van folyamatban, így minden esély megvan arra, hogy az infrastrukturális beruházás még az őszi szüret és egyéb, akkor aktuális szőlészeti-borászati munkák előtt befejeződjön.

A polgármester arra is emlékeztetett, hogy ezzel párhuzamosan zajlik a Pacsa-hegy villamosításának előkészítése, az ehhez szükséges önrészt az önkormányzat már befizette a szolgáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában