Djíátadás

2018.06.01. 11:30

Átadták a Zala Megye Gazdaságáért díjakat

A Gartner Intertrans Hungária Kft., a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. képviselői vehették át tegnap a Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjat a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös rendezvényén.

Hajdu Péter

Képünk két szélén Cseresnyés Péter és Németh Pál Levente, közöttük a Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjjal kitüntetett cégek vezetői: Sorok Attila és Komáromy Beáta (Komáromy Pékség Kft.), Grófné Molnár Ágota (Gartner Intertrans Hungária Kft.) és Zuber Gyula (ZNET Telekom Zrt.) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Németh Pál Levente köszöntötte a vendégeket

A gazdasági fórumot a járműipari tesztpálya területén tartották meg, ahol Németh Pál Levente, a kamara alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy modernizálódó világunkban sem szabad soha figyelmen kívül hagyni a humán tényezőt.

Az idei szakmai tanulmányi versenyeken jól szereplő fiatalokra utalt, akik oktatóiktól, tanáraiktól vették át a szakmai tudást. Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes rövid világgazdasági helyzetismertetés után arról szólt, hogy a globális versenyben a termelékenységnek van elsődleges szerepe, amit elsősorban az innováció, a kutatás- fejlesztés és a technológiaváltás határoz meg. Kifejtette, olyan jellegű fejlesztések kerülnek előtérbe, amelyek kiváltják az emberi munkavégzést.

Képünk két szélén Cseresnyés Péter és Németh Pál Levente, közöttük a Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjjal kitüntetett cégek vezetői: Sorok Attila és Komáromy Beáta (Komáromy Pékség Kft.), Grófné Molnár Ágota (Gartner Intertrans Hungária Kft.) és Zuber Gyula (ZNET Telekom Zrt.) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Kutatások eredményére hivatkozva elmondta, a foglalkozások közel 60 százalékát és a tevékenységek 30 százalékát hamarosan fel lehet váltani gépekkel. Ugyanakkor ez nem fog munkanélküliséget generálni, a fejlődés újabb munkahelyek létrehozását segíti. Ismertette a versenyképesség biztosítása érdekében létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztérium felépítését, amiben külön államtitkárság dolgozik a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelésén, a szak- és felnőttképzés, valamint az informatika fejlesztésén, majd ismertette az ezzel kapcsolatos terveket.

A szakma sztárjai

Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója az idei Szakma Sztár Fesztiválon helyezést elért zalai fiatalokat köszöntötte, akiket oktatóikkal együtt megjutalmaztak. Az ünnepségen a Gartner Intertrans Hungária Kft., a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. képviselői vehették át a Zala Megye Gazdaságáért Díjat. A Zala Megye Szakképzéséért Díjjal Marancsicsné Czigány Gyöngyike zalaegerszegi mesterkozmetikus tevékenységét díjazták.

 

A Zala Megyei Fogyasztókért Díjat olvasóink szavazatai alapján adta át Horváth A. Attila főszerkesztő, Németh Pál Levente és Pácsonyi Imre. Az elismeréseket a nagykanizsai Puncs Fagyizó, illetve a zalaegerszegi Dizájn Függöny és Lakásdekoráció nevű vállalkozás érdemelte ki. A kamara Életműdíjjal ismerte el Tornyos Ernő vállalkozó, Csótár Rezső fazekas népi iparművész és Szakály János villanyszerelő sokéves munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában