Könyvfutár szolgáltatás

2018.07.03. 08:00

Házhoz viszik az olvasnivalót Nagykanizsán

A telefonon vagy az interneten kért dokumentumokat egyenesen az olvasók otthonába szállítja a Halis István Városi Könyvtár.

Szabó Zsófia

Benke Dániel könyvtáros juttatja el a kölcsönzött dokumentumokat az olvasókhoz Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A könyvfutár szolgáltatás jóvoltából az idős és a beteg embereknek sem kell nélkülözniük az olvasnivalót. Ez vezérelte a bibliotéka csapatát, amikor úgy döntöttek, hogy újjáélesztik a korábban bevezetett programot.

Benke Dániel könyvtáros juttatja el a kölcsönzött dokumentumokat az olvasókhoz Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Már tavaly bevezettük ezt a kölcsönzési módot, de akkor sajnos kevés olvasóhoz jutott el a híre – mondta Benke Dániel könyvtáros, a könyvfutár szolgáltatás koordinátora. – Ezért döntöttünk úgy nemrég, hogy népszerűsítjük a szolgáltatást, minél több rászoruló embernek fel szeretnénk hívni rá a figyelmét, azoknak ajánlani, akik nem tudnak személyesen ellátogatni a könyvtárba. Szerencsére ebben a munkában sok olvasónk segít, többek között a Nagykanizsai Mozgáskorlátozottak Egyesületének tagjai – összegezte Benke Dániel, s jelezte: a könyvfutár havi egy alkalommal szállítja házhoz a köteteket, telefonos vagy internetes kérésre. A szolgáltatás díjmentes, beiratkozott olvasók vehetik igénybe. Arra az esetre is rugalmas megoldást dolgozott ki a könyvtár, ha valaki nem tud személyesen beiratkozni: a megfelelő dokumentum kitöltésével a könyvtár munkatársainak segítségével az olvasók otthonról is megtehetik ezt.

– Egyelőre a városban és a szűkebb környékén jár a könyvfutár, de van zalakarosi olvasónk is – folytatta a könyvtáros. – Nagyobbrészt szépirodalmi, romantikus és bűnügyi témájú könyvek iránt van érdeklődés, de volt olyan is, aki újságot kért. A kölcsönzés után, szállítás előtt az olvasókkal időpontot egyeztetünk, hogy mikor vihetjük ki a dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában