Jelenleg három pályázatuk vár elbírálásra

2018.08.10. 14:00

Út és parkoló a temetőhöz a nemesnépiek akarata

Sok évtizedes mulasztást pótolt a település önkormányzata a temetőhöz vezető út és a parkoló kialakításával. A munkálatokra közel ötmillió forintot költöttek.

Gyuricza Ferenc

Szép Dezső polgármester az új parkolóban Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Szép Dezső, a község polgármestere tájékoztatta lapunkat. Elmondta, a település temetőjét korábban csak szolgalmi jogú úton lehetett megközelíteni. Ezen az évtizedek óta fennálló helyzeten változtatott az önkormányzat, és területvásárlással teremtettek meg a beruházás lehetőségét.

– Magánszemélytől és a szövetkezettől vettük meg a szükséges ingatlanokat. A temető megközelítését oldottuk meg ezzel, és zúzalékköves parkolót is kialakíttattunk. Eddig temetéskor vagy mindenszentek idején az autók elhelyezése is problémás volt. A most épült parkoló megfelel az igényeknek – mondta.

Szép Dezső polgármester az új parkolóban Fotó: Gyuricza Ferenc

Szép Dezső hozzátette: a temetői út és parkoló kialakításának költsége együtt ötmillió forintot tett ki. A polgármester a település további terveiről is beszámolt. Jelenleg három pályázatuk vár elbírálásra. Szeretnék a biológiai szennyvíztisztítást bevezetni a községben, emellett a Kossuth út rövid szakaszának portalanítására nyújtották be igényüket, és egy régi épület felújításában is gondolkodnak.

– Ez utóbbit a falugondnoki szolgálat számára, részben garázzsá, részben raktárhelyiséggé alakítanánk át. Tudomásunk szerint ezt a pályázatot legkésőbb szeptember végéig, az úttal kapcsolatos kérelmünket pedig várhatóan még e hónapban elbírálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában