Hétvégén

2018.08.08. 15:54

Veterán autók és lovasfesztivál Zalalövőn

Zalalövőn a hét végén tartják a XXXV. Zala Menti Napok rendezvényeit. A programsorozat az ifjúsági és szabadidőparkban pénteken este tíz órakor a Delta bulizenekar fellépésével kezdődik.

Gyuricza Ferenc

Másnap a Zalamenti Nemzetközi Veterán Autó-motor Találkozó résztvevőinek ügyességi versenyét rendezik meg ugyanott, ez a rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik. Vasárnap a hagyományos lovasfesztivál kerül az események fókuszába. A résztvevő fogatok délelőtt kilenc órától vonulnak fel a városban, érinte a verseny alapítója, Devecz László síremlékét is, ahol rövid megemlékezést tartanak. A lovasfesztivál ünnepélyes megnyitója tíz órakor kezdődik az ifjúsági és szabadidőparkban, ezen Szabó Balázs alpolgármester mond köszöntőt. A kétfordulós akadályhajtás közben kulturális és szórakoztató programok – többek között csikósbemutató, játszóház, illetve a harmonikás Szabó Ádám fellépése – várják az érdeklődőket. A versenyt a római harci kocsik bemutatója követi, ennek moderátora dr. Agócs Nándor történész lesz. Zárásként, este nyolc órától Keresztes Ildikó mutatja be műsorát, illetve tűzijáték is színesíti a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában