Bemutatkozott az új elnök

2018.09.27. 07:00

A Pedagógusok Szakszervezete zalai titkárainak évnyitó értekezlete

A Peda­gógusok Szakszervezete Zala Megyei Szervezete tegnap tartotta a Kamarák Házában év eleji tanév­nyitó értekezletét, amelyen részt vett Szabó Zsuzsanna, a PSZ nyáron megválasztott új elnöke is.

Magyar Hajnalka

Békési Tamás, Miklós Tiborné, Zakariásné Makaró Katalin és Szabó Zsuzsanna az értekezleten Fotó: PU/Zalai Hírlap

Békési Tamástól, a Zala megyei szervezet elnökétől megtudtuk: e fórum hivatott arra, hogy a tanév elején áttekintse a köznevelés területén bekövetkező változásokat. Ennek jegyében szót váltottak az új Nemzeti alaptanterv véleményezéséről, továbbá az ágazat bérhelyzetének javítása, illetve a kötelező óraszám rögzítése érdekében esedékes szakszervezeti lépésekről.

Békési Tamás, Miklós Tiborné, Zakariásné Makaró Katalin és Szabó Zsuzsanna az értekezleten Fotó: PU/Zalai Hírlap

Az összejövetelen az új országos elnökkel is megismerkedhettek a titkárok. Szabó Zsuzsanna vázolta az általa képviselt koncepciót, amelynek lényege a menedzserszemlélet gyakorlatba való átültetése. A megvalósítandó célok közül az érdekegyeztetés valódi rendszerének működtetését emelte ki. Mint jelezte, e folyamat első fázisában kapcsolatépítő lobbistaként kell viselkednie, hogy képes legyen elhitetni, a szakszervezet nem ellensége a kormánynak és az oktatáspolitikának, hanem nélkülözhetetlen partnere.

A rendezvényen két, a szak­szervezetben régóta tevékenykedő pedagógusnak ki­tüntetést is átadott az országos elnök. Zakariásné Makaró Katalin (Vörösmarty-iskola, Lenti), valamint Miklós Tiborné (Arany János Általános Iskola és AMI, Lenti) egyaránt az Eötvös József-emlékérem bronz fokozatát vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában