Széchenyisek túrája

2018.09.30. 17:41

Sikeres volt a Magyar Diáksport Napja

A széchenyisek gyönyörű időben túrázhattak keresztül-kasul Egerszegen.

Bálizs Zsuzsa

A 11. B osztály a falumúzeumi állomásnál, ahol Széchenyi Istvánnal kapcsolatos totót kellett megoldani – állomásfőnökök: Neubauer Katalin Tanárnő és Petrics István Tanár Úr (Fotó: Bálizs Zsuzsa)

2006 óta szeptember 28. a Magyar Diáksport Napja Magyarországon. 2016-ban már húsz európai ország csatlakozott a magyar kezdeményezéshez, idén pedig 30 ország kapcsolódott be a kontinensről, s így 2,5 millióra emelkedett a résztvevői szám. 2017 decemberében az Országgyűlés szeptember utolsó péntekét a Magyar Diáksport Napjává is nyilvánította, így a rendezvények az Emberi Erőforrások Minisztériuma révén kiemelt támogatást is kapnak. Az egyetlen ajánlott programelem az Európai Diáksport Napján minden esztendőben az adott évnek megfelelő futótáv teljesítése, amely így idén 2018 méter lefutása volt.

A zalaegerszegi Széchenyi Szakgimnáziumban reggel nyolckor a 2018 méter lefutásával indult nap – a diákokon kívül tanárnők is futócipőt öltöttek, – majd a Fehér Ferenc testnevelő – aki a Zalaegerszegi Tájfutó Klub oszlopos tagja is egyben – által kijelölt útvonalon túra vette kezdetét. A közel nyolckilométeres táv érintette a Falumúzeumot, az Október 6. teret, a Dísz teret és a Május 1. ligetet is, ahol elméleti és ügyességi feladatok várták a diákokat. Menetközben harminc egyéb kérdésre is választ kellett találnia az osztályoknak, így az útvonalat részletesen fel kellett deríteniük – sokak számára most derült ki, hogy a Göcseji Múzeum falán Batthyány-emléktábla található, de annak is utána kellett nézni, hány teniszpálya van az Ifjúsági Sportcentrumban, vagy hány vonat áll meg naponta az Olai vasúti megállóhelyen.

A 11. B osztály a falumúzeumi állomásnál, ahol Széchenyi Istvánnal kapcsolatos totót kellett megoldani – állomásfőnökök: Neubauer Katalin Tanárnő és Petrics István Tanár Úr (Fotó: Bálizs Zsuzsa)

A közel háromórás túra végén eredményhirdetés várta a kissé megfáradt csapatokat. A végső győzelmet a 14. évfolyamos műszaki informatikus-épületgépész osztály szerezte meg a 11. B (magasépítész-épületgépész) osztály előtt, mindkét csapat egy finom tortával ünnepelhette a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában