Ikonfestés, felvidéki kirándulás

2018.09.12. 07:00

Tartalmas volt a szünidő a türjei diákok számára

A türjei Szent László Általános Iskola tanulóinak minden korosztálya talált magának programot a gazdag nyári szabadidős kínálatban.

Szalay Csaba

A muhi csata emlékhelyén is jártak Fotó: Pacsi Krisztián

Pacsi Krisztián igazgató, a programok fő szervezője elmondta, hogy a tanév befejezése után ikonfestő és mozaikkészítő tábort szerveztek huszonnyolc hittanosnak. A szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban Dancs Jeanette tanárnő vezetésével elkészítették az iskola névadójának mozaikképét. Ezenkívül drámajátékot tanultak és ismerkedtek Szombathely nevezetességeivel.

Június utolsó hetében az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatából ötnapos napközis tábort tartottak az iskolában. 88 diáknak szerveztek kézműves-foglalkozást, sportrendezvényeket, önismereti játékokat, és strandolásra is volt lehetőség. A felső tagozatosok mosonmagyaróvári kiránduláson vettek részt, Győrben megnézték az iskola névadójának fejereklyéjét. Az alsósok a veszprémi állatkertbe és Nagyvázsonyba kirándultak.

A muhi csata emlékhelyén is jártak Fotó: Pacsi Krisztián

 

A Határtalanul program keretében a sümegcsehi iskolásokkal közösen felvidéki kirándulást tett 42 diák. A hatnapos út során Budapesten és Hollókőn át Fülekre mentek, majd Fülekről Betlérre és Lőcsére látogattak. Tátralomnici bázisukról a dobsínai jégbarlang megtekintése után kisebb túrát tettek a Tátrában, majd Eperjes és Kassa következett. Az élménydús úton hazafelé megnézték a Vizsolyi Bibliát, és megálltak a muhi csata emlékparkjánál is. Pacsi Krisztián megelégedéssel nyugtázta, hogy az épített emlékeken kívül természeti értékeket is megtekinthettek a gyerekek.

Palotabozsokon 70 gyermek vett részt egyhetes táborban, szülői kísérettel. Mohács és Mecsek környékét barangolhatták be a diákok. Innét is kellemes emlékekkel tértek haza.

Részlet a mozaikképből, amelyet a gyerekek készítettek

A tanévkezdés előtti héten az Erzsébet alapítvány segítségével ismét egyhetes tábort szervezetek nyolcvan gyereknek. Kézműves-foglalkozások, sportprogramok, strandolás, herendi kirándulás szerepelt a kínálatban, és a felsősök eljutottak a bakonyi kalandparkba. Az alsósok Tapolcán, Salföldön, Badacsony környékén jártak. A program keretében az elsősök beszoktatása is megtörtént. Az igazgató a diákok nevében is köszönetet mondott a kollégáknak, szülőknek és szervezeteknek a segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában